Στον βυζαντινό ναό της Παναγίας του Μπριώνη (1238μΧ), στο Νεοχωράκι Άρτας, τελέστηκε την Κυριακή (7 Ιουνίου) η βάπτιση της μικρής Νικολίας, με νονούς την Μαρία Τσαμπά και τον Αναστάσιο Δημητρίου.

Είναι η δεύτερη κόρη των φίλων μας, Χρήστου Κεμανετζή και Αγγελικής Ρούκη, που έλαμπαν από ευτυχία και χαρά ανάμεσα σε συγγενείς και στενούς φίλους. Επί των τιμών, βέβαια, ήταν η όμορφη, Άρτεμις, αδελφή της Νικολίας, που συντόνιζε τους μικρούς της παρέας τόσο στο μυστήριο όσο και μετέπειτα στη γιορτή που διοργανώθηκε στον περίβολο του ναού με την υπέροχη θέα.

Η Νικολία, πότε με χαμόγελα και πότε με δάκρυα που ήρθαν μετά τη βάπτιση, περνούσε από αγκαλιά σε αγκαλιά, με προτίμηση, βέβαια, σ’ εκείνες των ευτυχισμένων παππούδων και γιαγιάδων της. Ήταν μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή μέρα γι’ αυτήν. Ο Κυριακάτικος ήλιος της… χαμογελούσε στην καθαρή ατμόσφαιρα μετά την καλοκαιρινή βροχή του Σαββάτου και ο φροντισμένος κήπος με τα ολάνθιστα παρτέρια της ιστορικής Μονής… επισφράγιζαν τις ευχές όλων, για ζωή πάντα ανθοφόρα και φωτεινή.

Με τις ευχές τους ενώθηκαν κι αυτές του «Τ», ώστε η Νικολία να ζήσει και να ευτυχήσει, απολαμβάνοντας τη φροντίδα των γονιών της και τα παιχνίδια της Άρτεμις. Να είναι γερή, δυνατή, τυχερή και πάντα νίκες φέρουσα.

Να σας ζήσει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ