«Το Πανηγύρι» είναι το νέο βιβλίο που συνέγραψε ο πολύτιμος συνεργάτης επί των λαογραφικών θεμάτων του «Τ», Σπύρος Νεραϊδιώτης, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ήδη όπως ο ίδιος μάς κάνει γνωστό πήρε το δρόμο για το τυπογραφείο, άρα το περιμένουμε με ανυπομονησία και χαρά, διότι γνωρίζουμε πως ο Σπύρος είναι βαθύτατος γνώστης της λαογραφίας, άριστος ερευνητής, με ζώσα επικοινωνία με τους λαϊκούς ανθρώπους, εμβαθύνοντας όσο λίγοι στις ρίζες του πολιτισμού μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα μιλήσει και πάλι με την ψυχή του, ως αποτέλεσμα και των προσωπικών του βιωμάτων. Και για να το πούμε με την αγοραία έκφραση «παίζει στο γήπεδό του…». «Το πανηγύρι» του, μέρες που διανύουμε, αναμένεται να προκαλέσει έντονες συγκινήσεις, νοσταλγία, να ανακαλέσει μνήμες και πάθη… Θα είναι εν τέλει μια όαση στην έρημο της …πανδημίας. Το περιμένουμε.

Ο ίδιος αναφέρει για το νέο πόνημά του στον «Τ»: «Η επιμέλεια αυτού του βιβλίου με συντρόφεψε μέσα στο χρονικό διάστημα των περιοριστικών μέτρων και με ξανάριξε στο γλυκό κανάλι της έρευνας και μελέτης των πατροπαράδοτων και ανεκτίμητων εθίμων και ηθών. Είναι αυτό που έδωσε στο χρόνο μου την αξία που αυτός δικαιούται.

Πρόκειται για ένα δοκίμιο, για ένα εγχειρίδιο που φιλοδοξεί να περάσει πολλά μηνύματα και να θέσει διλήμματα για το παρόν και το μέλλον του κορυφαίου αυτού γεγονότος του λαϊκού μας πολιτισμού. Το βιβλίο παίρνει σε λίγο το δρόμο για το τυπογραφείο και αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις “Άπειρος Χώρα” τον ερχόμενο Ιούλιο».

Την επιμέλεια του βιβλίου έχει ο φίλος από καρδιάς του συγγραφέα, Δημήτρης Βλαχοπάνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ