Ανακοίνωση για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, στο οποίο χάθηκε ο 29χρονος, εργαζόμενος, Χρήστος Ζορμπάς (φωτο), στην διάρκεια της βάρδιας του, εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Άρτας, που δια του προέδρου του, Γιώργου Αλιφτήρα, βρέθηκε στον εργασιακό χώρο για να εκφράσει την διαμαρτυρία του.

Σημειώνει σχετικά: «Το Σάββατο το βράδυ, (6/6/2020) Ο νεαρός 29 χρονών, εργάτης Χρήστος Ζορμπάς, σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία στο εργοστάσιο «Ήπειρος».

Η εταιρεία, από την πρώτη στιγμή κάνει τον ανήξερο και με γκανγκστερικό τρόπο ισχυρίστηκαν ότι δεν ενημέρωσαν τους γονείς του παιδιού, γιατί δεν ήξεραν τάχα το τηλέφωνο και που μένει, και μάλιστα προσπάθησαν να το φορτώσουν στον νεκρό συνάδελφο μας, ισχυριζόμενοι, ότι είχε ασυμπλήρωτα στοιχεία στο δελτίο του. (Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην παρέμβαση που έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας).

Από το πρωί της Κυριακής, στην παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου, μας δηλώθηκε ότι απουσιάζουν όλοι οι τη διοίκησης, και κανείς δεν ξέρει τίποτα. Με πρόσχημα ότι ήταν αργία, δεν ενημερώθηκε η επιθεώρηση εργασίας ούτε το ΙΚΑ, και από μόνο του αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το πού το πάνε. Δεν είναι τυχαίο που ενώ η Πυροσβεστική, χρειάστηκε μια ώρα ακριβώς για τον απεγκλωβισμό του συναδέλφου μας, στην συγκέντρωση πια, που εξελίχθηκε του Εργατικού Κέντρου έξω από την πύλη του εργοστασίου, οι υπεύθυνοι όταν πια έφτασαν προς το μεσημέρι της Κυριακής στην Άρτα, ισχυρίστηκαν ότι το μόνο που γνώριζαν ήταν ότι δούλευε σε ένα, άγνωστο τι, πατάρι.

Στα ερωτήματα των συγγενών, δεν υπήρχαν απαντήσεις, με πρόσχημα, ότι τώρα ενημερώνονται και δεν έχουν σχηματίσει άποψη.

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας, μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το εργοστάσιο, προχωράει και σε στάση εργασίας αύριο, Δευτέρα (Αγίου Πνεύματος), απαιτώντας: Να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του συναδέλφου μας από την Επιθεώρηση και να μην “ξεχαστεί”, όπως άλλες φορές στο παρελθόν. Να εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ