Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συζητηθεί σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Κωνσταντίνο Τράμπα, το θέμα που αφορά στην αύξηση του κοινοχρήστου χώρου προς εκμετάλλευση από τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.

Αυτό σημειώθηκε μετά την απάντηση που έδωσε σε προ ημερησίας ερώτηση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χριστόφορος Σιαφάκας. Ο κ. Σιαφάκας επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια για την απόδοση του 100% ωφέλιμου χώρου στα καταστήματα προκειμένου να ικανοποιούνται οι αποστάσεις που απαιτούνται ως μέτρο πρόληψης του κορωνοϊού. «Αυτό σε δυο με τρεις ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί και θα έρθουμε με πλήρη εικόνα σε ποιες περιπτώσεις επιτυγχάνεται και σε ποιες όχι, προκειμένου όπου τεχνικά είναι αδύνατο να αυξήσουμε τον ωφέλιμο χώρο να γίνει περικοπή του 50% των τελών προς τα καταστήματα».

Ο ίδιος βέβαια, στάθηκε σε σημεία που ήδη εντοπίζεται αδυναμία παραχώρησης του επιπλέον χώρου όπως στην οδό Γ. Μάτσου, κοντά στην περιοχή της γέφυρας Άρτας και αλλού. Παράλληλα έκανε μια σημείωση η οποία διόλου τυχαία εκτιμούμε πως ήταν. Είπε «το 100% του χώρου σημαίνει ότι δίνουμε άλλο τόσο χώρο εξωτερικό όσο διέθεταν τα καταστήματα για να αναπτύξουν με αποστάσεις τα υφιστάμενα τραπέζια τους κι όχι για να προσθέσουν άλλα τόσα». Επιπροσθέτως το λόγο έλαβε και ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, σημειώνοντας ότι «είχαμε την δυνατότητα να δώσουμε το 100% του χώρου ή να μην δώσουμε όπως έκαναν άλλοι Δήμοι ανά την Ελλάδα, προβαίνοντας σε μείωση τελών κοινοχρήστων χώρων κατά 50% για όλους. Επιλέξαμε όμως να δώσουμε το 100% όπου είναι δυνατόν, ώστε να συμβάλλουμε και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας».

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με τον κ. Τράμπα, μπορεί να γίνει και με έκτακτη συνεδρίαση αν θεωρηθεί μακρύς ο χρόνος που θα μεσολαβήσει μέχρι την επόμενη τακτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ