Τον ΕΛΓΑ για την γρήγορη αποτύπωση των ζημιών που έχουν προκύψει, αλλά και τους τοπικούς δημάρχους, τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας και τους βουλευτές Άρτας καλεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ακτινιδίων και Εσπεριδοειδών Δήμου Νικ. Σκουφά «Άραχθος» να σταθούν δίπλα στους παραγωγούς και να πράξουν τα δέοντα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Το απόγευμα της Πέμπτης 28‐05‐2020 ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τον κάμπο της Άρτας στις τοπικές κοινότητες Ακροποταμιάς, Ανθότοπου, Αγ. Παρασκευής, Παχυκαλάμου και Νεοχωρίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Τα περισσότερα μέλη του Συνεταιρισμού επλήγησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό καθώς σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν οι περισσότερες καλλιεργούμενες εκτάσεις των προϊόντων μας. Οι παραγωγοί αντίκρισαν τις καλλιέργειες των ακτινιδίων και εσπεριδοειδών να καταστρέφονται οδηγώντας τους σε οικονομική καταστροφή.

Η ζημιά που προκλήθηκε δεν αφορά μόνο στην φετινή παραγωγή αλλά και στην παραγωγή της επόμενης χρονιάς και ίσως και της μεθεπόμενης καθώς η χαλαζόπτωση ήταν τόσο έντονη που κατέστρεψε εκτός από καρπούς και φυλλική επιφάνεια, δημιούργησε επίσης βαθιά έλκη στα κλαδιά και στους βλαστούς, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την πραγματική αποζημίωση για τον παράγωγο από τον ΕΛΓΑ.

Καλούμε τον ΕΛΓΑ για την γρήγορη αποτύπωση των ζημιών που έχουν προκύψει. Τέλος καλούμε τους τοπικούς Δημάρχους, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας και τους βουλευτές του Ν. Άρτας να σταθούν δίπλα στους παραγωγούς και να πράξουν τα δέοντα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ