“Γεμίζουν ξανά γέλια και φωνές οι αίθουσές μας”, τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας σε ανακοίνωσή με την οποία απευθύνεται σε γονείς και μαθητές, ενόψει της επανεκκίνησης των μαθημάτων στις αίθουσες. παράλληλα ενημερώνει για την λήψη όλων των μέτρων ασφάλειας καθώς και για τις ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων ξένης γλώσσας.

Αναφέρεται στην ανακοίνωση: “Αγαπητοί γονείς και αγαπημένα μας παιδιά,

ελπίζουμε και ευχόμαστε να είστε όλοι καλά μετά από την πρωτοφανή πανδημία που έπληξε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά την παγκόσμια κοινότητα γενικότερα.

Την 10η Μαρτίου, παραμονή της πολιούχου μας Αγίας Θεοδώρας, διακόπηκε η λειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών με κυβερνητική εντολή. Και πράγματι κανείς και καμιά μας δεν διανοήθηκε να παραβιάσει αυτή την εντολή.

Και ασφαλώς οι συνάδελφοι -ιδιοκτήτες ΚΞΓ-δεν αδιαφόρησαν για τους μαθητές τους. Πολύ σύντομα στράφηκαν στην ψηφιακή τεχνολογία προκειμένου να διατηρήσουν την επαφή με τους μαθητές. Κάποιοι εξακολούθησαν τα μαθήματα μέσω του διαδικτύου κυρίως με τα μεγαλύτερα παιδιά, κάποιοι έστελναν υλικό μέσα από εκπαιδευτικές πλατφόρμες ενώ άλλοι συνδύασαν τις νέες μεθοδολογίες προς όφελος των μαθητών.

Μετά, λοιπόν, από περίπου τρείς μήνες κοινωνικής απομόνωσης και μεγάλης προσπάθειας εκ μέρους όλων μας, αρχίσαμε ήδη να κοιτάζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Μετά τις υποδείξεις των ειδικών, η Υπουργός Παιδείας έδωσε την άδεια στα Κέντρα ξένων γλωσσών να ανοίξουν στις 18 Μαΐου για να υποδεχθούν τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου έχοντας εξασφαλίσει όλες τις υγειονομικές συνθήκες που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ. Όλα τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών των μελών μας έχουν απολυμανθεί και οι χώροι τους έχουν διαμορφωθεί ανάλογα ώστε να εξασφαλιστεί η απόλυτη υγιεινή για τους μαθητές και το προσωπικό μας, πρακτική που εφαρμόζεται πάντα.

Σε δεύτερη φάση επιστρέφουν τα παιδιά του Δημοτικού στα θρανία μας την Δευτέρα 1η Ιουνίου και θα γεμίσουν ξανά με γέλια και φωνές οι αίθουσες μας.

Το σχολικό έτος για τα ΚΞΓ θα παραταθεί προκειμένου να καλυφθεί η ύλη της κάθε τάξης και να γίνει η άρτια προετοιμασία των υποψηφίων για τις εξετάσεις NOCN & LAAS PALSO στις 17/7 και 19/7 αντίστοιχα. Οι εξετάσεις μας θα διεξαχθούν με υποδειγματικό τρόπο, όπως πάντα άλλωστε, και θα ακολουθηθεί με ευλαβική προσοχή το πρωτόκολλο που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Βέβαια, λόγω της καραντίνας και των μέτρων πρόληψης έπρεπε να ακυρώσουμε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας Spelling Bee, Τουρνουά Ποδοσφαίρου & Δραστηριοτήτων, Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, Green Day Picnic … Δεν πειράζει, η επόμενη σχολική χρονιά θα είναι πιο γεμάτη, πιο χαρούμενη, πιο πετυχημένη!

Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ