Σε απόλυτο βαθμό είδαμε να εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας στο 2ο γυμνάσιο όπου την Δευτέρα το πρωί ανταποκρίθηκε το 60% περίπου από τους μισούς μαθητές του σχολείου.

Ποσοστό περίπου 30% προέβη σε δήλωση γονέων για μη συμμετοχή ένεκα ομάδας υψηλού κινδύνου στο σπίτι, οπότε ο συνολικός αριθμός που ανταποκρίθηκε στις τρεις τάξεις του γυμνασίου ήταν τέτοιος ώστε η τήρηση αποστάσεων εντός αίθουσας και εκτός αυτής να επιτυγχάνεται με άνεση (Από τους 222μαθητές επιστροφή ανά μέρα ζητείται για 111, όμως εξ αυτών τη Δευτέρα προσήλθε το 60% περίπου).

Όταν χτύπησε το κουδούνι για το διάλειμμα δεν έφτανε ο αριθμός των παιδιών για να γεμίσει την σχολική αυλή, δίνοντας εικόνες γνώριμες από την προ κορωνοϊού εποχή. Εξάλλου το διάλειμμα γίνεται εκ περιτροπής για τις διάφορες τάξεις, οπότε όσα παιδιά είδαμε στο προαύλιο αντιπροσώπευαν το μισό όσων βρίσκονταν στις αίθουσες.

Στην έξοδο για την αυλή στέκονταν ο διευθυντής του σχολείου, Χρήστος Φερεντίνος, κάνοντας συστάσεις ακόμη και στα λιγοστά παιδιά να κρατούν τις αποστάσεις μεταξύ τους στο διάλειμμα. Τα περισσότερα παιδιά με τα οποία μιλήσαμε δήλωναν ικανοποιημένα από την επιστροφή τους στο περιβάλλον του σχολείου. «Όλα καλά …κάπως διαφορετικά αλλά καλά». «Ήταν χαλαρό το μάθημα σήμερα. Στην αρχή μας έκαναν ενημέρωση, οπότε κάναμε λιγότερη ώρα», «Είμαι χαρούμενος που γύρισα …για τους φίλους μου, ε;», είναι μερικές από τις απαντήσεις που δόθηκαν στο ερώτημα του «Τ» το μεσημέρι της Δευτέρας σ’ ένα μικρό γκάλοπ που διεξήγαγε έξω από την πύλη του 2ου γυμνασίου. Όπως μας επισημάνθηκε και από την διεύθυνση περισσότερο φοβισμένα και αγχωμένα επέστρεψαν το πρωί στο σχολείο τα παιδιά της πρώτης τάξης. Λίγο αργότερα όμως, εξοικειώθηκαν με τα νέα δεδομένα.

Να σημειωθεί ότι απαγορεύονταν βάση οδηγιών της Περιφερειακής Διεύθυνσης η είσοδος ατόμων πλην μαθητών στο χώρο, καθώς και ότι όλες οι αίθουσες είχαν ανοιχτά παράθυρα, η καθαρίστρια βρίσκονταν στο σχολείο, ενώ αρκετοί μαθητές κρατούσαν και αντισηπτικά μαντηλάκια στα διαλλείματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ