Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στα γραφεία της ΔΗΚΕΔΑ πλέον οι υπηρεσίες της Δομής Στήριξης Δήμου Αρταίων

Στα γραφεία της ΔΗΚΕΔΑ πλέον οι υπηρεσίες της Δομής Στήριξης Δήμου Αρταίων

Ο Δήμος Αρταίων από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, ανέλαβε αυτόνομες πρωτοβουλίες αλλά και δράσεις σε συνέχεια κυβερνητικών αποφάσεων, για την στήριξη του γενικού πληθυσμού αλλά και των ευπαθών ομάδων.
Στο πλαίσιο αυτό, το προηγούμενο διάστημα ενισχύθηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας, αλλά και με προσωπικό από τις υπηρεσίες που είχαν αναστείλει την λειτουργία τους.
Ειδικότερα, ανέλαβαν την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα άπορα, ηλικιωμένους, άτομα που δεν μπορούσαν ή δεν επιτρεπόταν να μετακινηθούν από το σπίτι τους.
Επίσης, παρείχαν δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και τρόφιμα σε απόρους.
Στο ίδιο πλαίσιο, ανέλαβαν και την διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων του Δήμου, όπως παραλαβή αιτήσεων, παράδοση πιστοποιητικών που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ, κλπ.

Μέχρι σήμερα η καταγραφή των αιτημάτων και η εξυπηρέτηση των πολιτών γινόταν στο κτήριο και στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Ωστόσο, δεδομένου ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα επαναλειτουργήσει, κρίνεται απαραίτητο οι παραπάνω υπηρεσίες να μεταφερθούν στα γραφεία της ΔΗΚΕΔΑ (εκθεσιακό κέντρο).
Το τηλέφωνο επικοινωνίας, είναι πλέον το 26810 71830.
«Ενισχύσαμε τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας, με στόχο να αντιμετωπίσουμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας που δεν μπορούσαν ή δεν επιτρεπόταν να μετακινηθούν στην πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης.
Ανταποκριθήκαμε άμεσα, γρήγορα και υπεύθυνα απέναντι σε όλους τους δημότες μας.
Και αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας και των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Αρταίων, των Νομικών Προσώπων του Δήμου και του «Βοήθεια στο Σπίτι» που υπερέβαλαν εαυτόν. Τήρησαν όλους τους κανόνες υγιεινής φορώντας γάντια και μάσκες, προφυλάσσοντας τόσο τους εαυτούς του όσο και τους πολίτες που εξυπηρετούσαν, και φυσικά στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Νίκο Λιόντο, για τον συντονισμό και την επίβλεψη της δράσης και στους Προέδρους των Νομικών Προσώπων του Δήμου Αρταίων κ. Παναγιώτη Γαλάνη και Σωτήρη Χρηστούλη. Κάναμε ότι θα κάναμε και στους δικούς μας ανθρώπους, λάβαμε κάθε απαραίτητο μέτρο για την προστασία των δημοτών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ο Θεόδωρος Γούσιας πρόεδρος στην τοπική Διοίκηση Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Ο διοικητής Ασφάλειας Άρτας, Θεόδωρος Γούσιας, αναδείχθηκε πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Διοίκησης Άρτας Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Στο νέο Συμβούλιο που συγκροτήθηκε σε...

Ο «Άραχθος» ζητάει από τον ΕΛΓΑ γρήγορη αποτύπωση των ζημιών

Τον ΕΛΓΑ για την γρήγορη αποτύπωση των ζημιών που έχουν προκύψει, αλλά και τους τοπικούς δημάρχους, τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας και τους βουλευτές Άρτας καλεί...

Αλέξανδρος Καχριμάνης: «Δεν κλείσαμε σε κανέναν που θέλει να προσφέρει έργο την πόρτα»

Οι απαντήσεις του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη στα ερωτήματα του «Τ» για τις έρευνες φυτικού κεφαλαίου σε κέντρα εκτός Ηπείρου και όχι στο Γεωπονίας Πανεπιστημίου...

Από Δευτέρα επιστρέφουν στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών οι μαθητές του δημοτικού

"Γεμίζουν ξανά γέλια και φωνές οι αίθουσές μας", τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας σε ανακοίνωσή με...