Έντεκα κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε στρατιωτική υγειονομική μονάδα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, σήμερα Τετάρτη 6 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο μπήκε ασυμπτωματικός ασθενής με Covid-19 για να υποβληθεί σε προγραμματισμένο χειρουργείο στη Β’ Παθολογική Κλινική. Πριν από την επέμβαση, πραγματοποιήθηκε διαγνωστικό τεστ και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ στο συμβάν αυτό επιμολύνθηκαν ακόμα 10 άτομα. Η Β’ Παθολογική Κλινική, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κλείσει και γίνονται οι απαιτούμενες ιχνηλατήσεις.

Από τα 11 κρούσματα, κάποια αφορούν νοσοκόμες και άλλα ασθενείς στη Β’ Παθολογική Κλινική. Από τους 11 ασθενείς, οι τέσσερις, ένας χθες το βράδυ και τρεις σήμερα, μεταφέρθηκαν στο ΝΙΜΙΤΣ, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό και, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Τα συνολικά νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά που ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας είναι 21, συμπεριλαμβανομένων και των 11 στην υγειονομική μονάδα. Το σύνολο των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στα 2.663. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 36 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 82 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε έναν νέο θάνατο από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 147. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 75 έτη, και το 93% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών. Εκ των θανόντων οι 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ oι 8 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 97% των διασωληνωμένων πάσχει από υποκείμενο νόσημα. Από τα κρούσματα, το 55.5% είναι άνδρες ενώ τα 603 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 1.326 με ήδη γνωστό κρούσμα. Στη χώρα μας έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί 87.052 διαγνωστικά τεστ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ