Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνάς, σχετικά με το χρόνιο πρόβλημα που έχει προκύψει στα κριτήρια για τις μεταθέσεις των Στρατιωτικών Υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γκόκας, στην αναφορά του επισημαίνει ότι αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, να τροποποιηθεί το κοινωνικό κριτήριο σχετικά με την κρίση των μεταθέσεών τους, δηλ αυτό της ηλικίας των τέκνων τους, ώστε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν τέκνα στο Λύκειο να μπορούν να παραμείνουν στις Μονάδες του τόπου όπου ήδη υπηρετούν, εφ’ όσον το επιθυμούν, και σε κάθε περίπτωση, αν αυτό δεν είναι εφικτό, να μπορούν να παραμείνουν σε Μονάδα η οποία βρίσκεται εντός χιλιομετρικής απόστασης 60 χλμ από την Μονάδα στην οποία υπηρετούσαν μέχρι τη στιγμή της μετάθεσης τους.
Τέλος, τονίζει ότι η αλλαγή αυτή στον προσδιορισμό του κριτηρίου, αποτελεί αναγκαίο παράγοντα για ένα σταθερό οικογενειακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον για τα τέκνα των Στρατιωτικών Υπαλλήλων, την κρίσιμη αυτή περίοδο της μαθητικής τους ζωής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:

Προς τον: Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλο

ΘΕΜΑ: «Μεταθέσεις Στρατιωτικών που έχουν τέκνα τα οποία φοιτούν στο Λύκειο.»

Κύριε Υπουργέ,

Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου με την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 259 /2020 επιστολή της, που συνημμένα σας επισυνάπτω, αναφέρεται σε ένα χρόνιο ζήτημα για τους Στρατιωτικούς Υπαλλήλους που τα τέκνα τους φοιτούν στο Λύκειο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Ν. 3883/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα μετά τις αλλαγές του Ν 4650/2019 , στο αρ. 5 παρ. 1 στ α’, υποστοιχείο (2) περιλαμβάνονται τα κοινωνικά κριτήρια για τις κρίσεις των μεταθέσεων των Στρατιωτικών Υπαλλήλων, και στο εδάφιο (ε) αυτού, το κριτήριο της ηλικίας των τέκνων αυτών .
Με την παρούσα επιστολή τους, η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου ζητά την τροποποίηση του ανωτέρω αναφερομένου εδαφίου του Ν. 3883/2010, ώστε κατά προτεραιότητα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν τέκνα στο Λύκειο να μπορούν να παραμείνουν στις Μονάδες του τόπου όπου ήδη υπηρετούν, εφ’ όσον το επιθυμούν, και σε κάθε περίπτωση , αν αυτό δεν είναι εφικτό, να μπορούν να παραμείνουν , σε Μονάδα η οποία βρίσκεται εντός χιλιομετρικής απόστασης 60 χλμ από την Μονάδα στην οποία υπηρετούσαν μέχρι τη στιγμή της μετάθεσης τους.
Πρόκειται για ένα αίτημα εύλογο, με βάση ιδίως και την ανάγκη σταθερού οικογενειακού και εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για τα τέκνα τους την κρίσιμη αυτή περίοδο της μαθητικής τους ζωής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Παρακαλώ όπως εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα αυτό και με ενημερώσετε σχετικά με τις όποιες αποφάσεις και ενέργειές σας επί του συγκεκριμένου θέματος, με σκοπό την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής νομοθετικής λύσης, για την κατηγορία αυτή των Στρατιωτικών Υπαλλήλων και των οικογενειών τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ