Με θερινό ωράριο αλλά και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, θα ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους στις 18 Μαΐου οι αρχαιολογικοί χώροι.
Η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη αφορά στους ανοιχτούς-υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους και σύμφωνα με την ίδια «αυτό θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την επαναλειτουργία των πολιτιστικών υποδομών».
Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει ήδη ετοιμάσει το σχέδιο για την ασφαλή λειτουργία των πολιτιστικών υποδομών, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων κι όπως έχει τονιστεί «ετοιμάζονται ειδικά πρωτόκολλα με δεδομένη την ιδιαιτερότητα κάθε χώρου, με κανόνες για τον τρόπο αγοράς των εισιτηρίων, προσέγγισης και εισόδου στον χώρο, αλλά και της χρήσης των αναψυκτηρίων και των πωλητηρίων».
Στην Άρτα αξίζει να σημειωθεί ότι θα αναμένεται η επόμενη απόφαση του υπουργείου. Εκείνη δηλαδή που θα αφορά σε κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, καθόσον ως τέτοιοι λειτουργούν η Παρηγορήτισσα και το αρχαιολογικό Μουσείο, που έκλεισαν με την επιβολή των μέτρων τον Μάρτιο. Ανοιχτούς χώρους που να λειτουργούν με επισκέπτες και σχετικό εισιτήριο η Άρτα -ακόμη τουλάχιστον- δεν διαθέτει, αφού η Δυτική Νεκρόπολη δεν έχει εγκαινιαστεί και λειτουργήσει, ενώ η ανάπλαση του Μικρού Θεάτρου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ