Ξεκινώντας τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στις εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, λέγοντας πως από τα κρούσματα που ξεπερνούν τα 3 εκατ. παγκοσμίως. τα 1.384.000 αφορούν μόνον στην Ευρώπη. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ χαμηλότερος από εκείνον που είχαμε στις αρχές του Μαρτίου και έτσι σηματοδοτείται πως το πρώτο κύμα της νόσου έχει περάσει την κορύφωσή του στην Ευρώπη.

«Η επιδημία είναι υπό έλεγχο στην χώρα μας. Έχει μεγάλη σημασία να καταλάβουμε ότι όλοι είμαστε πολύτιμοι και ότι οι επόμενες 15 μέρες είναι κρίσιμες», τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου, είναι 6 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.632, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 35 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 81 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε δύο νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 146. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 75 έτη, και το 92.3% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, ενώ το 23% εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 91.4% των διασωληνωμένων πάσχει από υποκείμενο νόσημα. Από τα κρούσματα, το 55.4% είναι άνδρες ενώ το 22.6% σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και το 50% με ήδη γνωστό κρούσμα. Στη χώρα μας έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί 80.951 διαγνωστικά τεστ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ