Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλο, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη μεταφορά του προσωπικού της 8ης ΕΑΝ.

Σημειώνει ότι, τα δύο μεγάλα λεωφορεία που είχαν στη διάθεσή τους και κάλυπταν τις καθημερινές μετακινήσεις του προσωπικού δεν λειτουργούν, λόγω παλαιότητας και έλλειψης πιστώσεων. Οι μετακινήσεις αυτές, εδώ και αρκετό καιρό, πραγματοποιούνται  με οχήματα στρατιωτικού τύπου αλλά και με ΙΧ, καθώς δεν επαρκούν για όλο το προσωπικό, επιβαρύνοντας οικονομικά τους ίδιους τους υπαλλήλους κατά τη χρήση των ιδιωτικών τους οχημάτων.

Τέλος, ζητά από τον Υπουργό να δοθεί  άμεσα και αποτελεσματικά λύση στη μεταφορά των Στρατιωτικών Υπαλλήλων της 8ης ΕΑΝ χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

Προς τον: Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλο

ΘΕΜΑ: Προβλήματα στην μεταφορά των Στρατιωτικών Υπαλλήλων της 8η ΕΑΝ  με υπηρεσιακά μέσα.

Κύριε Υπουργέ,

Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου με την  υπ’ αριθμ. Πρωτ. 258/12-4-2020 επιστολή της, που συνημμένα σας επισυνάπτω, αναφέρεται στα προβλήματα που έχουν προκύψει στην μεταφορά του προσωπικού της 8ης ΕΑΝ .

Συγκεκριμένα τα δύο μεγάλα λεωφορεία του ΤΥΠ και της 8ης ΕΑΝ, λόγω παλαιότητας και έλλειψης πιστώσεων βρίσκονται  εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα τη δυσκολία στην μεταφορά του προσωπικού η οποία γίνεται με άλλα μέσα (οχήματα στρατιωτικού τύπου), που επιπλέον δεν επαρκούν για το σύνολο του προσωπικού. Έτσι πολλοί υπάλληλοι μετακινούνται και διανύουν καθημερινά  με τα ΙΧ οχήματά τους 60 χλμ, γεγονός  που προκαλεί πολλές δυσκολίες, λόγω και της συγκυρίας της πανδημίας, και είναι  εξαιρετικά δαπανηρό.

Παρακαλώ όπως εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα αυτό και  με ενημερώσετε σχετικά με τις όποιες αποφάσεις και ενέργειές σας επί του συγκεκριμένου θέματος, με σκοπό την εξεύρεση της  καλύτερης δυνατής λύσης στα προβλήματα για την μεταφορά τους, που αντιμετωπίζουν οι Στρατιωτικοί Υπάλληλοι της 8ης ΕΑΝ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ