Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Χρήστος Γκόκας κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχετικά με την αφαίρεση τεσσάρων οργανικών θέσεων από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων για την ενίσχυση του νεοϊδρυθέν Αστυνομικού Σταθμού Αερολιμένα.
Επισημαίνει, ότι αυτή η ενέργεια πολλαπλασιάζει τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το αστυνομικό προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, καθώς η υπηρεσία της έδρας έχει υπ’ ευθύνη της την αστυνόμευση δύο Δήμων, διότι ο Δήμος Νικολάου Σκουφά δεν διαθέτει Αστυνομικό Τμήμα.
Επιπλέον, γίνεται σαφές ότι η υποστελέχωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας παρεμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, γι’ αυτό και καλεί τον Υπουργό να βρεθεί σύντομα η βέλτιστη δυνατή λύση για το θέμα.

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη,
κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

ΘΕΜΑ: Ανάκληση της απόφασης για αφαίρεση τεσσάρων οργανικών θέσεων από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας

Κύριε Υπουργέ,
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας με την υπ’ αριθμ.: 2104/13-4-2020 επιστολή της που μου έχει κοινοποιηθεί και την οποία συνημμένα σας επισυνάπτω, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) με την υπ’ αριθμ.: 401/3/190α /14-4-2020 επιστολή της, που σας έχει ήδη κοινοποιηθεί, γνωστοποιούν την ενέργεια του Αρχηγείου τους να αφαιρέσει τέσσερις (4) οργανικές θέσεις από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων προς ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού Αερολιμένα, ο οποίος πρόσφατα ιδρύθηκε.
Τονίζουν ότι η μετακίνηση αυτή αποδυναμώνει περαιτέρω την ήδη ελλιπή υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, καθώς οι αστυνομικές υπηρεσίες της έδρας τους είναι επιφορτισμένες με την αστυνόμευση δύο Δήμων, επειδή ο Δήμος Νικολάου Σκουφά δεν διαθέτει Αστυνομικό Τμήμα.
Είναι προφανές ότι δημιουργούνται προβλήματα για τη λειτουργία της υπηρεσίας, αλλά και για τις ανάγκες του αστυνομικού προσωπικού που υπηρετεί ή επιθυμεί να υπηρετήσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας.
Παρακαλώ όπως εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή το σύνολο των μέτρων της αρμοδιότητάς σας που προτείνονται με τις δύο επιστολές, και να με ενημερώσετε σχετικά με τις όποιες αποφάσεις και ενέργειές σας επί του συγκεκριμένου θέματος, με σκοπό την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης στα προβλήματα υποστελέχωσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ