Απορρίφθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η ένσταση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πορεία» της δημάρχου Νικ. Σκουφά, Ροζίνας Βαβέτση, δυο υποψηφίων συμβούλων, της Πόπης Γεωργή και Κατερίνας Σκάλτσα.

Η ένσταση υποβλήθηκε από τον συνδυασμό «Μαζί Μπορούμε» με επικεφαλής τον Κώστα Παπασιώζο που επικαλέστηκε ασυμβίβαστο, το οποίο όπως αποδείχτηκε και από το ΣτΕ δεν υπήρχε. Ταυτόχρονα με την ένστασή του ο συνδυασμός ζητούσε την επαναληπτική διεξαγωγή των εκλογών. Στην περίπτωση που η ένσταση γίνονταν δεκτή, θα χάνονταν η ποσόστωση συμμετοχής γυναικών, επομένως θα προκηρύσσονταν νέες εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια ένσταση είχε απορριφθεί και από το Τριμελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων.

Να σημειωθεί ότι η Πόπη Γεωργή εκλέχθηκε και μάλιστα πρώτη σε σταυρούς προτίμησης, ασκώντας σήμερα τα καθήκοντα αντιδημάρχου του Δήμου Νικ. Σκουφά, ενώ η Κατερίνα Σκάλτσα δεν είχε εκλεγεί.

Στις εκλογές του δευτέρου γύρου στις 2 Ιουνίου, ο συνδυασμός της δημάρχου, Ροζίνας Βαβέτση, έλαβε ποσοστό 52,78% και του Κώστα Παπασιώζου 47,22%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ