Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Δευτέρα 27 Απριλίου, είναι 17 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.534, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Από τα 17 νέα κρούσματα, τα 12 σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 43 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 65 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε δύο νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 136. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 74 έτη, και το 90.4% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών. Εκ των θανόντων οι 36 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, ενώ oι 11 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 89% των διασωληνωμένων πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

Από τα κρούσματα, το 55.5% είναι άνδρες ενώ τα 580 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 1.228 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στη χώρα μας έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί 66.094 διαγνωστικά τεστ.

Αναφερόμενος στα συμπτώματα του κορωνοϊού, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανακοίνωσε πως περιλαμβάνουν: κρυάδες, ρίγος, μυαλγίες, κεφαλαλγία, πονόλαιμο, απώλεια ή διαταραχή γεύσης και όσφρησης και πως τα συμπτώματα σε διάστημα 2 έως 14 ημερών μετά την έκθεση και συνήθως σε 3-7 ημέρες.

Για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε πως επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε την επανέναρξη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που θα γίνει σταδιακά, με προϋποθέσεις και με συνεκτίμηση όλων των επιδημιολογικών δεδομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ