Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
Οι εργαζόμενοι στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας που καθημερινά δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης κάτω από ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες , δεν σιωπούμε και δεν υποχωρούμε στον αγώνα.
Η πανδημία βρήκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας υποχρηματοδοτημένο, αποδεκατισμένο από προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή και κατασυκοφαντημένο. Οι πολιτικές που οδήγησαν εδώ και συνεχίζουν να εφαρμόζονται με ένταση, τίποτα θετικό δεν έφεραν και τίποτα θετικό δεν προοιωνίζουν για το μέλλον και τις ζωές των ανθρώπων.
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που καλεί η ΟΕΝΓΕ την Τρίτη 28 Απριλίου 2020 και
Ζητάμε ΑΜΕΣΑ
• Αύξηση των δαπανών για την υγεία, αύξηση του προϋπολογισμού για το ΕΣΥ, αύξηση του προϋπολογισμού για το Νοσοκομείο.
• Απρόσκοπτη κρατική προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) για τις ανάγκες των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ του νομού.
• Προμήθεια της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής με κρατική ευθύνη προκειμένου να καταστεί όσο το δυνατό καλύτερη και ασφαλέστερη η διαχείριση και η νοσηλεία ασθενών με ή και χωρίς covid19.
• Άνοιγμα όλων των κλειστών κλινών ΜΕΘ και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας καθώς και των Μονάδων Λοιμώξεων
• Δωρεάν test ταυτοποίησης για covid19 για όλους. Προμήθεια αντιδραστηρίων και αναλυτικών μηχανημάτων ελέγχου τώρα με κεντρική κρατική ευθύνη.
• Όλα τα νοσοκομεία να κάνουν τα test ταυτοποίησης για covid19 προκειμένου να έχουμε άμεσα αποτελέσματα εντός ωρών . Απαιτείται να εξετάζονται για covid19 όλα τα περιστατικά των ασθενών που προσέρχονται στο νοσοκομείο προκειμένου να γίνεται με ασφάλεια η νοσηλεία τους.
• Να παρθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας (συστηματική επίβλεψη της υγείας και έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση συμπτωματικών ή και ασυμπτωματικών – προσυμπτωματικών εργαζομένων).Ιχνηλάτιση και test για όλους τους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με θετικά κρούσματα.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων με προτεραιότητα στο ιατρικό προσωπικό. Μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζόμενων αυτή την στιγμή στις δομές του ΕΣΥ σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
• Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα για όλους όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Την Τρίτη 28/4/2020 θα πραγματοποιήσουμε συμβολική διαμαρτυρία, τηρώντας όλα τα μέτρα, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου στις 10:30 το πρωί.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, καλούμε όλο το λαό να αγωνιστούμε για ένα δημόσιο σύστημα υγείας για όλους χωρίς αποκλεισμούς οικονομικούς ή άλλους, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς!
Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπορεύσιμο είδος!
Άρτα, 26 Απρίλη 2020
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ