Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου, είναι 55 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.463, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα, όπως δήλωσε ο κ. Τσιόδρας, αφορούν υγειονομικές δομές με επιδημίες. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 52 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 57 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τέσσερις νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 125. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 74 έτη, και το 90.4% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών. Εκ των θανόντων οι 33 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη, ενώ oι 15 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 85% των διασωληνωμένων πάσχει από υποκείμενο νόσημα. Από τα κρούσματα, το 56% είναι άνδρες ενώ τα 574 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 1.131 με ήδη γνωστό κρούσμα. Στη χώρα μας έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί 59.241 διαγνωστικά τεστ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ