Διαγωνισμό στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που είναι η 18η Μαΐου, διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Θέμα του διαγωνισμού για φέτος είναι «Μουσεία για την ισότητα: Πολυμορφία και Κοινωνική Συνοχή», με εστίαση στην φράση «Αν όλοι οι άνθρωποι της γης πιάναν γερά τα χέρια». Οι συμμετέχοντες, σύμφωνα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, καλούνται να συμπληρώσουν τη φράση γράφοντας ή ζωγραφίζοντας με την υποσημείωση ότι στην περίπτωση κειμένου η φράση μπορεί να βρίσκεται σε οποιοδήποτε σημείο, την αρχή ή και το τέλος του.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες και μαθητές όλων των βαθμίδων, ενώ στην περίπτωση των μαθητών η συμμετοχή μπορεί να είναι ομαδική. Σε κάθε συμμετοχή πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα (προαιρετικά), η ιδιότητά του και η περιοχή κατοικίας του. Επίσης στην περίπτωση μαθητών να σημειώνεται η εκπαιδευτική τάξη και η σχολική μονάδα στην οποία ανήκει ή ανήκουν (ομαδική προσπάθεια).

Η προθεσμία υποβολής των εργασιών είναι η 18η Μαΐου, ενώ η αποστολή του κειμένου ή της απεικόνισης μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Μουσείου, amnikopolis@gmail.com.Το βραβείο είναι μια σειρά εκδόσεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για τους ενήλικες και οι τρεις φάκελοι των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης για τα παιδιά, ενώ η έκθεση θα παρουσιαστεί ψηφιακά στη σελίδα του Μουσείου στο Facebook. Πληροφορίες: Μαρία Καραμπά, Αρχαιολόγος Τηλέφωνο: 26820 89892

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ