Με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, Εργασίας Ι. Βρούτση, Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη και Παιδείας Ν. Κεραμέως, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας διαμαρτύρεται επειδή τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των δικαιούχων μετά την αναστολή λειτουργίας τους με κυβερνητική εντολή

Γράφει στην επιστολή: «Αξιότιμοι κ υπουργοί, προς μεγάλη μας έκπληξη, με την δημοσίευση της ΚΥΑ 39162 / 15-04-2020, διαπιστώσαμε ότι ο ΚΑΔ 85.59.11.02 (Κέντρα Ξένων Γλωσσών) δεν συμπεριλαμβάνεται στις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού παρά το γεγονός ότι με την ΠΝΠ 20/20-3-20 (ΦΕΚ-68 Α/20-3-20) τα ΚΞΓ συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των δικαιούχων μετά την αναστολή της λειτουργίας των κέντρων μας με κυβερνητική εντολή.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εξαίρεση του κλάδου μας, γιατί είμαστε ο μόνος κλάδος σε αναστολή λειτουργίας από την 11η Μαρτίου πανελλαδικά και τον εμπαιγμό εκ μέρους σας με την ένταξη μας στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τηρεί αυστηρά το Μένουμε Σπίτι και απλά διατηρεί μια επαφή με τους μαθητές μέσω υλικού επανάληψης που αποστέλλει διαδικτυακά. Αν κάποιοι συνάδελφοι είτε ενώ δηλώνουν αναστολή λειτουργούν πλήρως ή παρανομούν, ας εξαιρεθούν ή ακόμη και ας τιμωρηθούν με τους μηχανισμούς ελέγχου της πολιτείας.

Επισημαίνουμε επίσης ότι όταν αρθούν τα μέτρα πρόληψης και ανοίξουμε τα σχολεία μας και πάλι, δεν γνωρίζουμε αν οι μαθητές θα επιστρέψουν στο σύνολο τους μιας και τα μαύρα ιδιαίτερα δεν φοβήθηκαν καθόλου τον covid 19.

Παρακαλούμε να προβείτε σε αναθεώρηση της απόφασης σας και να μας εντάξετε άμεσα στο πρόγραμμα ενίσχυσης ειδικού σκοπού.

Υπογράφουν η πρόεδρος Βέκη Αθανασάκη και η γραμματέας Δώρα Παχούλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ