Φιλοξενείται συχνά από τηλεοπτικά κανάλια των Αθηνών και είναι ένας από τους γιατρούς που διαπρέπουν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.

Ο λόγος για τον γιατρό παθολόγο-ογκολόγο, Βασίλη Καραβασίλη, ετών 48, από την Άρτα, που από τον Μάιο του 2008 διατηρεί την θέση Clinical Research Fellow/Specialist Registrar στην Παθολογική Ογκολογία στο Royal Marsden Hospital, του Λονδίνου.

Την Μεγάλη Παρασκευή τον είδαμε να μιλά σε εκπομπή της Ερτ3, λέγοντας ότι νίκησε τον κορωνοϊό, διότι ήταν από τους γιατρούς που προσβλήθηκε από τον συγκεκριμένο ιό. Παράλληλα, όπως είπε, μαζί του νίκησαν τον αόρατο εχθρό η σύζυγος και τα παιδιά του, χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο.

Στην ίδια εκπομπή, ο Βασίλης Καραβασίλης, μετέφερε με θλίψη τον θάνατο του πατέρα του, Κώστα, ετών 86. «Είναι βαθιά η οδύνη μου διότι δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στην κηδεία. Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα θα έπαιρνα το αεροπλάνο και θα πήγαινα», είπε. Η δημοσιογράφος της εκπομπής μετέφερε τα συλλυπητήριά της, ρωτώντας τον αν ο πατέρας του ζούσε στην Ελλάδα, και από πού κατάγεται. «Από την Άρτα» απάντησε «εκεί ζούσε ο πατέρας μου».

Σπεύσαμε να μάθουμε περισσότερα και συγγενικά του πρόσωπα μάς είπαν ότι ο πατέρας του, Κώστας Καραβασίλης, διατηρούσε με τον αδερφό του επί σειρά ετών υαλοπωλείο επί της οδού Σκουφά, το οποίο έκλεισε μόλις πήρε σύνταξη. Ο θάνατός του ήταν αιφνίδιος και «έφυγε» την Μεγάλη Δευτέρα. Όσοι τον γνώριζαν, μάς μετέφεραν ότι ήταν δεινός ορειβάτης, πως ήξερε όλα τα βουνά της Ελλάδας, πως διέθετε αθλητικό παράστημα και ότι σε καμία περίπτωση δεν έμοιαζε να είναι 86 χρονών αλλά πολύ λιγότερο. Σύζυγος του Κώστα Καραβασίλη είναι η Ειρήνη που ζει επίσης στην Άρτα. Ο Βασίλης Καραβασίλης, έχει αδερφή την Αρετή η οποία είναι γυμνάστρια και υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο βόλεϊ. Να σημειωθεί ότι ο Αρτινός γιατρός επισκέπτεται συχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Στο βιογραφικό του, μεταξύ άλλων, σημειώνονται και τα εξής: Προπτυχιακές Σπουδές: 1991-1997 Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πτυχίο Ιατρικής, Βαθμός : «Λίαν Καλώς». 7/1997: Άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος ΥΓ/9650 Νομαρχία Ιωαννίνων. 08/97-03-99 : Υπηρεσία υπαίθρου, Αγροτικό Ιατρείο Μελατών Άρτας. 02/02-02-05: Ειδικευόμενος Παθολογίας Πανεπιστημίου Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. 03/05-03/08: Έμμισθη θέση Clinical Research Fellow/Specialist Registrar στην Παθολογική Ογκολογία στο Royal Marsden Hospital, London , Uk. 5/2008: Απόκτηση τίτλου ειδικότητας Παθολόγου Ογκολόγου. 03/08-6/2008: Επιστημονικός συνεργάτης στην κλινική Παθολογικής Ογκολογίας του ΑΠΘ, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου». 6/2008-9/2009: Επιμελητής Β, κλινική Παθολογικής Ογκολογίας του ΑΠΘ Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου». 9/2009-3/2014: Λέκτορας Παθολογίας/Ογκολογίας ΑΠΘ, κλινική Παθολογικής Ογκολογίας του ΑΠΘ, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου». 3/2014-: Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας/Ογκολογίας ΑΠΘ, κλινική Παθολογικής Ογκολογίας του ΑΠΘ, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου». 9/2014-: Διευθυντής της κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας ΑΠΘ, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ