Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής:
A. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό.
• Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει ομαλή εξέλιξη, σταθερά βελτιούμενη .
2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.
3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται δύο διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.
• Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παρουσιάζει πολύ ικανοποιητική εξέλιξη.
• Το δεύτερο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα .Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερά βελτιούμενη.
4. Ο νεαρός άντρας από τα Ιωάννινα , που νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Λοιμωδών, έλαβε εξιτήριο χθες Μ. Τετάρτη αφού ήταν πολύ καλά στην υγεία του.
5. Χθες Μ. Τετάρτη εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σαράντα δύο (42) νέα δείγματα. Τα επτά αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, τα δύο το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και τα υπόλοιπα τριάντα τρία όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

• Τα έξι δείγματα που στάλθηκαν χθες ήταν αρνητικά.
• Σήμερα στάλθηκαν τέσσερα νέα δείγματα για εξέταση.
• Από το σύνολο των εκατόν πενήντα τριών (153) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα , το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα τέσσερα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

• Από τα δέκα τρία δείγματα που εξετάσθηκαν κατά την χθεσινή ημέρα τα έντεκα ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για άλλα δύο.
• Σήμερα στάλθηκαν δέκα νέα δείγματα για εξέταση.
• Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα ,τα οποία διαμένουν στην Άρτα, βρίσκονται οικειοθελώς σε καραντίνα στην οικία τους αφού έχει παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος από την διαπίστωση ότι ήταν θετικοί στον Κορωνοϊό. Ακολουθούν τις συστάσεις και τις οδηγίες που τους έχουν παρασχεθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας και όταν κριθεί απαραίτητο από την ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου θα γίνει επανέλεγχος . Όλοι είναι πολύ καλά στην υγεία τους.
• Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τετρακόσια οκτώ (408) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δώδεκα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

• Δύο από τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
• Σήμερα λήφθηκε ένα νέο δείγμα πιθανού περιστατικού, το οποίο βρίσκεται σε κατ΄ οίκον απομόνωση και αναμένεται αποτέλεσμα.
• Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών , που νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται . Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
• Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020 και το ένα που έλαβε εξιτήριο στις 12/4/2020.

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

• Τα δύο δείγματα που στάλθηκαν εχθές ήταν αρνητικά.
• Σήμερα στάλθηκε ένα δείγμα για εξέταση .
• Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριάντα επτά (37) δείγματα, τα τριάντα έξι αρνητικά και αναμένεται το ένα ανωτέρω.

Αναχωρούν για τις πατρίδες τους 19 άτομα από το Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Αναχωρούν σήμερα από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για Ανκόνα δέκα εννέα (19) άτομα από τους διαμένοντες Ευρωπαίους πολίτες στο Camping του Δρεπάνου, οι περισσότεροι Γάλλοι υπήκοοι, αφού με συντονισμένες ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου, των Πρεσβειών τους , του Λιμενικού Σώματος και την παρέμβαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της ασφαλούς προώθησης τους στις χώρες προέλευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ