Οδηγώντας με κατεύθυνση τα γραφεία της εφημερίδας, το ΤΑΧΙ που προπορεύεται πιάνει δεξιά και σταματά, κατεβάζοντας μια κατσαρόλα.

Αυθόρμητο το χαμόγελο που διαγράφηκε στα χείλη μας καθώς ο νεαρός που περίμενε το ΤΑΧΙ, εκτιμήσαμε ότι θα βοηθήσει στην επιβίβαση κάποιου ατόμου. Όμως άνοιξε την πόρτα και παρέλαβε από το πίσω κάθισμα μια κατσαρόλα που σίγουρα θα του εξασφάλιζε όχι μόνο το φαγητό της ημέρας αλλά και της επόμενης. Με τον δικό τους τρόπο, στις ημέρες του κορωνοϊού, έχουν ριχτεί στη μάχη και τα ΤΑΧΙ της Άρτας.

Την ίδια στιγμή που η απαγόρευση μετακίνησης έχει καθηλώσει την επαγγελματική αυτή τάξη σε ποσοστό 80%, υπάρχει και με κάθε ευκαιρία αναδεικνύεται και το κοινωνικό έργο τους.

Μεταφέροντας την εικόνα σε εκπρόσωπο του κλάδου πληροφορηθήκαμε ότι πράγματι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν θέλουν να μετακινηθούν ή οι συγγενείς τους δεν έρχονται σε άμεση επαφή μαζί τους. Έτσι, καλούν το ΤΑΧΙ και του ζητούν να μεταφέρει τρόφιμα.

«Μου έτυχε και εμένα να στείλει η κόρη από την Άνω Πόλη στον πατέρα της πράγματα σε άλλη διεύθυνση στην Άρτα. Ακόμα και βοήθεια έτυχε να ζητηθεί, δηλαδή να αγοράσουμε δυο- τρία βασικά αγαθά αν μπορούμε και να τα πάμε. Και το κάνουμε. Το καλό πρέπει πάντα να το κάνουμε. Όπου μπορούμε να βοηθήσουμε, γιατί όχι, βοηθάμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ