Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 1682/13.04.2020 Επιστολής του Συλλόγου σας, την οποία μου κοινοποιήσατε:
Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου κατατέθηκε από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η υπ’ αριθμ. 5634/09.04.2020 Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων» με τίτλο «Παρανομίες και παρατυπίες σε βάρος εκπαιδευτικών που εργάζονται σε Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών».
Αφορμή για την εν λόγω ερώτηση αποτέλεσαν φαινόμενα τα οποία έχουν παρατηρηθεί και καταγγελθεί, μεταξύ άλλων και από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.), ήτοι να απασχολούνται εκπαιδευτικοί, καίτοι οι εργοδότες τους (ΦΜΕ και ΚΞΓ) έχουν αναστείλει τις αντίστοιχες συμβάσεις εργασίας ενώ περαιτέρω δίδακτρα εξακολουθούν να εισπράττονται. Το αυτό επιβεβαιώνει μάλιστα με δημόσια αναρτήσή της τόσο η Πρόεδρος του Συλλόγου σας αλλά αναφέρεται και στην ως άνω επιστολή σας.
Ως προς το ακριβές εύρος των παραβάσεων σάς επισημαίνουμε τα αναφερόμενα στην σχετική ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ότι:
«Η πολιτεία και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας οφείλουν να προβούν σε εντατικό έλεγχο διακρίβωσης των πραγματικά λειτουργούντων μονάδων, να παραπεμφθούν οι παραβάτες στη δικαιοσύνη και ταυτόχρονα να προβλεφθεί η επιστροφή των διδάκτρων σε όσες από τις εκπαιδευτικές αυτές επιχειρήσεις έχουν αναστείλει τις συμβάσεις των εκπαιδευτικών.»
Καθίσταται σαφές λοιπόν ότι η ανωτέρω ερώτηση έχει κατατεθεί αρμοδίως στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, όπως ορίζει το Σύνταγμα της Χώρας και ο Κανονισμός της Βουλής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει δεσμευτεί, ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί πλήρη τα καθήκοντά του ως Αξιωματική Αντιπολίτευση και δεν θα διστάσει να φέρει στη δημοσιότητα οιαδήποτε βάσιμη καταγγελία, όπως οφείλει να συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία. Η όποια τέτοια καταγγελία προφανώς δεν αφορά στους σύννομους εργοδότες, μέλη ή μη του Συλλόγου σας. Μάλιστα, μέσω αυτού ακριβώς του κοινοβουλευτικού ελέγχου που ασκούμε, καθίσταται δυνατό να ελέγχονται τα κακώς κείμενα αλλά και αντιστοίχως να προστατεύονται οι έντιμοι εργοδότες, οι οποίοι πλήττονται και οι οποίοι πρέπει άμεσα και χωρίς ολιγωρίες να στηριχτούν με τα κατάλληλα μέτρα από την Κυβέρνηση.
Σε αυτή την κατεύθυνση δεσμευόμαστε και θα συνεχίσουμε να αφιερώνουμε τις ενέργειες και δράσεις μας,
Με εκτίμηση,
Όλγα Γεροβασίλη
Βουλευτής Άρτας
Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ