Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη 14 Απριλίου, είναι 25 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.170, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 76 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 27 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία. Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε δύο νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 101. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 73 έτη, και το 89% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών. Εκ των θανόντων οι 27 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Συνολικά, έχουν ληφθεί 48.798 κλινικά δείγματα.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ Οι 17 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 80% των διασωληνωμένων πάσχει από υποκείμενο νόσημα. Από τα κρούσματα, το 56.2% είναι άνδρες ενώ τα 555, το 25.6 δηλαδή εξ αυτών, σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και το 40%, δηλαδή τα 869, με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αυτή τη στιγμή καταγράφεται σταδιακή μείωση κρουσμάτων, δήλωσε ο κ. Τσιόδρας. «Το σύστημα υγείας μας πιέστηκε λιγότερο», ανέφερε. Όμως, επισήμανε πως δεν μπορεί ακόμη να γίνει πρόβλεψη για την επόμενη φάση. «O αριθμός διασποράς στη χώρα μας [R0] είναι κάτω από 1, χάρη στα μέτρα, γεγονός που σημαίνει πως στην πατρίδα μας ο κορωνοϊός περιορίζεται», τόνισε.

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε πως τα μέτρα προστασία για τους κρατούμενους και τους υπαλλήλους είναι πολύ υψηλά και αν υπάρχει κρούσμα θα πρέπει να παίρνονται όλα τα μέτρα. «Είναι ευάλωτες ομάδες όπως έχουμε πει με τις αρμόδιες επιτροπές», τόνισε ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ