Κείμενο διαμαρτυρίας για ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Εργασίας, Παιδείας και Ανάπτυξης αναφορικά με την «ανάγκη προστασίας εκπαιδευτικών που εργάζονται σε Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών», έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας.
Αναφέρει συγκεκριμένα: «Κύριοι, με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, την οποία συνυπογράφουν 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον κ. υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την κ. υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και προς τον κ. υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για την «ανάγκη προστασίας εκπαιδευτικών που εργάζονται σε Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών», στην οποία κατηγορεί συλλήβδην τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για «αυθαιρεσίες και κακοπροαίρετους εργοδότες που παρά την αναστολή εργασιών, συνεχίζουν να κάνουν χρήση μαύρης και απλήρωτης εργασίας».
Μάλιστα, αποκαλεί το φαινόμενο ως σύνηθες «συνήθως, επωφελούνται με τρόπο που συνιστά σκάνδαλο. Ενώ η πολιτεία τους παρέχει μια σειρά από ξεκάθαρα διατυπωμένες διευκολύνσεις».
Διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας τόσο προς τον κ. Αυλωνίτη όσο και προς τους συνυπογράφοντες καθώς η πλειονότητα των Κέντρων Ξένων Γλωσσών των 40 Συλλόγων – μελών της PALSO ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανέστειλαν τη λειτουργία τους και τις συμβάσεις του προσωπικού τους χωρίς να υποχρεώνουν τους υπαλλήλους τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, παρέχοντας εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ως εκ τούτου, δεν ανεχόμαστε να στιγματίζεται ένας ολόκληρος κλάδος για μια παράνομη πρακτική που πιθανώς υιοθετήθηκε από κάποια μερίδα καιροσκόπων!
Απαντάμε, λοιπόν, στα “Επειδή” της ερώτησής σας, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους διαμαρτυρόμαστε:
Επειδή η πλειονότητα των Κέντρων Ξένων Γλωσσών (ΚΞΓ) δεν είναι μεγάλες, απρόσωπες επιχειρήσεις, αλλά μικρές ατομικές επιχειρήσεις που αγωνίζονται σκληρά να επιβιώσουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες.
Επειδή η πλειονότητα των συναδέλφων Ιδιοκτητών προσπαθούν προσωπικά να στηρίξουν και να βοηθήσουν, με όποιο τρόπο μπορούν τους μαθητές τους να μη χάσουν επαφή με τη γλώσσα χωρίς να ζητήσουν ΚΑΜΙΑ αμοιβή.
Επειδή η πλειονότητα των Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών είναι και δάσκαλοι και τις περισσότερες φορές θυμούνται ΜΟΝΟ αυτόν το ρόλο και όχι το ρόλο του επιχειρηματία που εσείς περιγράφετε.
Επειδή τα ΚΞΓ αποδίδουν ασφαλιστικές εισφορές και φόρους στο Κράτος σε αντίθεση με τα ΜΑΥΡΑ ιδιαίτερα.
Επειδή τα ΚΞΓ συμβάλλουν στην ανακούφιση της ανεργίας απασχολώντας προσωπικό.
Επειδή τα ΚΞΓ υφίστανται αμέτρητους ελέγχους προκειμένου να αδειοδοτηθούν από τον ΕΟΠΠΕΠ (κτιριακά, πυρασφάλειες, προσόντα διδασκαλίας).
Επειδή τα ΚΞΓ είναι κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, αφουγκράζονται τις δυσκολίες της μέσης οικογένειας και της δίνουν τη δυνατότητα, με χαμηλά δίδακτρα, να προσφέρει στα παιδιά της το απαραίτητο εφόδιο της γλωσσομάθειας.
Διαμαρτυρόμαστε, λοιπόν, για τους χαρακτηρισμούς που μας αποδίδετε, ιδιαίτερα όταν αποκαλούμαστε “κερδοσκόποι σε βάρος δημοσίων ταμείων, γονέων και εργαζομένων” και απαιτούμε να επανορθώσετε.
Ως δάσκαλοι, σας υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει η αόριστη αντωνυμία «κάποιοι», όπως και η επίσης αόριστη αντωνυμία «μερικοί», τις οποίες σας συνιστούμε να υιοθετήσετε όταν απευθύνεστε σε κλάδους που τιμούν την εκπαίδευση και συμβάλλουν στη μόρφωση των παιδιών μας. Η συλλήβδην κατηγοριοποίηση, κοινώς “τσουβάλιασμα” δεν προσιδιάζει σε μέλη του Κοινοβουλίου που επιθυμούν να προσφέρουν, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη περίοδο».

Υπογράφουν η πρόεδρος του Συλλόγου, Βέκη Αθανασάκη και η γραμματέας, Δώρα Παχούλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ