Το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Άνω Καλεντίνης επισκέφτηκε την Τρίτη, 7 Απριλίου, ο Γιώργος Στύλιος.

Ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το σχέδιο προετοιμασίας και ανταπόκρισης του ΚΥ κατά της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς επίσης για τα ζητήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει σε προσωπικό όπως και σε βασικό αναλώσιμο εξοπλισμό. Η διοίκηση και το προσωπικό του ΚΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του βουλευτή, επισήμαναν στον ίδιο τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν για αναλώσιμα υλικά (αντισηπτικά, μάσκες ποδιές, γάντια), τα οποία είναι απαραίτητα για τη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας του προσωπικού, των ασθενών και των συνοδών τους κατά του COVID 19.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Στύλιος «ενημερώθηκε επίσης για τα προβλήματα των περιφερειακών ιατρείων αρμοδιότητας του ΚΥ Άνω Καλεντίνης. Με αφορμή το πρόσφατο ζήτημα που ανέκυψε εξαιτίας μετακίνησης Ιατρού από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κομποτίου, τόνισε ότι το Ιατρείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί κανονικά, δεδομένου ότι θα υπάρξει άμεση αντικατάσταση της ιατρού. Επιπλέον, ανέφερε ότι η αρχική ιατρός θα μετακινηθεί μόνο για τρεις μήνες».

Ταυτόχρονα στον βουλευτή παρασχέθηκε η ενημέρωση ότι η συνταγογράφηση εκτελείται κανονικά. Ο κ. Στύλιος, αναφέρθηκε στις ευκολίες που παρέχει προς τους ασθενείς η δυνατότητα άυλης συνταγογράφησης φαρμάκων από τον ιατρό. Επισήμανε παράλληλα και τις υπηρεσίες που παρέχει το αναβαθμισμένο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, το οποίο έχει άμεση, συνεχή και τακτική συνεργασία με το ΚΥ.

Καταλήγοντας, δήλωσε: «Είμαι σε διαρκή επικοινωνία με την διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για την κάλυψη των αναγκών του ΚΥ. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει ουσιαστικό ρόλο. Οφείλουμε να την ενισχύσουμε προκειμένου να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σ’ όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής και ειδικότερα στους οικονομικά αδύναμους, τους ανασφάλιστους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ