Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 8 Απριλίου, είναι 52 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.884, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 84 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 14 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία. Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε δύο νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 83. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 74 έτη, και πάνω από το 87% είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών. Εκ των θανόντων οι 23 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν γίνει 32.528 εργαστηριακά τεστ. Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, ενώ το 20% εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός από 39 διασωληνωμένους ασθενείς, οι 17 έχουν αποσωληνωθεί, 4 πήραν εξιτήριο σήμερα και άλλοι 6 είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Από τα κρούσματα, το 57% είναι άνδρες ενώ τα 509 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 708 με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here