Αναφορά προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη και Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες εστίασης και διασκέδασης της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί για τον κλάδο τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, κατέθεσε ο βουλευτής Άρτας του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Χρήστος Γκόκας.

Στην αναφορά του επισημαίνει ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα είναι ανεπαρκή και τονίζει την ανησυχία των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων αυτών, αφού θεωρούν βέβαιο ότι κάποιοι συνάδελφοί τους εξαιτίας της κατάστασης θα οδηγηθούν σε κλείσιμο των επιχειρήσεών τους και κατά συνέπεια στην απώλεια θέσεων εργασίας για αρκετούς εργαζομένους στο τομέα της εστίασης.

Επιπλέον, σημειώνει ότι πρέπει να αρθεί η διάκριση για τα φυσικά πρόσωπα-μέλη επιχειρήσεων του κλάδου που λειτουργούν με τη μορφή προσωπικών εταιριών (ΟΕ, ΕΕ) ή με την μορφή ΙΚΕ και ΕΠΕ που έχουν αποκλειστεί από την λήψη του επιδόματος των 800 ευρώ.

Παράλληλα αναφέρει μια σειρά αιτημάτων του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης, καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ανήκουν στην αρμοδιότητά τους, καθώς και στην θετική αντιμετώπιση για την αποφασιστική στήριξη της επιβίωσης του κλάδου εστίασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ