Είμαι ο Πάρις, μένω μέσα και είμαι καλά.

Συστήνομαι τώρα και όσοι με διαβάζετε κάντε το κι εσείς για να το κάνουμε πάλι, όταν με το καλό τελειώσει «το λούκι» που μας έριξε ο κορωνοϊός και ηθελημένα παραμένουμε. Να δούμε πόσο θα τραβήξει αυτό και πόσο θα αντέξουμε!

Με το ζόρι στην ξάπλα λοιπόν. Δεν είναι απίθανο!!!
Μέχρι τώρα λέγαμε να φτιάξουμε χρόνο (make time που λένε και στη χώρα του μεγάλου ηγέτη Τζόνσον) να …απιθώσουμε με τις ώρες στο κρεβάτι το ταλαίπωρο κορμί μας και τώρα, α! τώρα κοιμάσαι και σηκώνεσαι όποια ώρα της ημέρας θέλεις,τρως όποτε θέλεις, κάνεις οποιαδήποτε ανάγκη σου στο σπίτι όποια στιγμή θέλεις, γιατί έξω δεν έχει, εκτός αν είσαι της μειοψηφικής – ευτυχώς – ελληνικής νοοτροπίας να μένουν όλοι μέσα εξόν από εσένα.

Αυτή η απίστευτη καθημερινή διαδρομή από το κρεβάτι στον καναπέ και τούμπαλιν, με τον χρόνο « χύμα» χωρίς ωράριο, ούτε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν είχαμε διανοηθεί. Μήπως είναι στο DNA μας η ξάπλα και ο κορωνοϊός έρχεται να το επιβεβαιώσει; Κι αν ύστερα από δύο –δυόμισυ μήνες στο απίστευτο χαλαρό δεν μπορούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι, τι θα μας ενεργοποιήσει να ξαναπάρουμε μπροστά;

Ίσως ένα …επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία.

Η Ντόρα και αδελφή του πρωθυπουργού σε ραδιοφωνική της συνέντευξη είπε ότι ο κορωνοϊός και ο τρόπος αντιμετώπισής του κατέρριψε τρεις μύθους για τη χώρα μας 1) ότι δεν υπάρχει κράτος 2) ότι το ΕΣΥ είναι διεφθαρμένο και 3)ότι οι Έλληνες είναι ένας απείθαρχος λαός, αφού και το κράτος ήταν παρόν την ώρα που έπρεπε και το ιατρικό δυναμικό έδωσε και δίνει την δική του μάχη και όλοι εμείς μένουμε μέσα.

Κάποιος «κακεντρεχής» αρθρογράφος αντιπολιτευόμενης εφημερίδας θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι τα μέτρα πέτυχαν γιατί η Ελλάδα έχει γερασμένο πληθυσμό που ο φόβος κράτησε στο σπίτι.

Ανεξάρτητα από όλα αυτά το αποτέλεσμα μετράει και το αποτέλεσμα είναι απίστευτα θετικό για τη χώρα μας.

Η μοναξιά στο σπίτι αντέχεται, λίγο έως πολύ κατά διαστήματα την έχουμε ζήσει όλοι, βαρύ κι ασήκωτο φορτίο είναι η μοναξιά με χίλιους δικούς σου ανθρώπους γύρω.

Μόνο που «το μυαλό γεμίζει από τον λευκό θόρυβο του εγκλεισμού » όπως λέει και ο συγγραφέας Νίκος Δαββέτας κι αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην αντιμετώπισή του.

Κι αυτή η τρομολάγνα αντιπαράθεση των αριθμών των νεκρών όλη την ημέρα από τα μέσα ενημέρωσης, μας μπούχτισε. Εμείς είχαμε τόσους, οι Ιταλοί πάρα πολλούς, εσείς πόσους;

Λες κι είναι βαθμολογία σε πόντους… όπως ο ματαιωθείς διαγωνισμός της EYROVISION!
Πάντως είναι αρκούντως ενθαρρυντικό, η ομοψυχία και ωριμότητα τόσο του λαού όσο και των πολιτικών δυνάμεων.

Τελικά μήπως είναι σωτήριο να κλείνουμε την πόρτα μας σε εξωγενείς παράγοντες;

Ο κορωνοϊός και ο Ερντογάν βρήκαν το μάστορά τους, το φυσάνε και δεν κρυώνει, εδώ δεν το πιστεύουμε κι εμείς. Κλείσαμε τις πόρτες και τις εισόδους στη χώρα και …βρήκαμε την υγειά μας. Το «μπάτε σκύλοι αλέστε » φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν.

Άσε που έχουμε μπει στο μάτι πολλών για τους λίγους θανάτους που έχουμε, το καταπληκτικό βιντεάκι στο ίντερνετ με την …υποτιθέμενη αντίδραση του Χίτλερ είναι απολαυστικό. Βγάζουμε κι εμείς μια φορά τα απωθημένα μας.

Είναι η πρώτη φορά, ίσως η δεύτερη μετά το κλείσιμο των συνόρων που δεν λέμε ότι αυτό γίνεται στην Ελλάδα από την αρνητική του πλευρά,αλλά αντίθετα από τη θετική.

Μάθαμε για τα πρωτόκολλα τα οποία τηρήσαμε ευλαβικά σχεδόν ενώ κάποιοι άλλοι που τα ήξεραν ηθελημένα τα αγνόησαν και τώρα -δυστυχώς- το πληρώνουν.

Αποφάσεις γρήγορες, καίριες, σωστές, πριν από τις εξελίξεις για το συμφέρον της πατρίδας και των πολιτών έχουμε πολλά χρόνια να το δούμε.

Κλείσαμε τις πόρτες και τις εισόδους και ανοίξαμε τα μάτια μας.

Μήπως ήρθε η ώρα να γίνουμε ένα κανονικό σύγχρονο κράτος;

Για να λέμε και του σωστού το δίκιο τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης δοκιμάστηκαν και μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα τη δικαιώνουν σχεδόν απόλυτα.

Υπομονή να υπερβούμε τον κάβο μέχρι τον επόμενο, γιατί ο σουλτάνος καραδοκεί.

Είμαι ο Πάρις και για την ώρα είμαι καλά, συστηθείτε κι εσείς, μείνετε μέσα και όταν τελειώσει όλο αυτό το κακό και μετρηθούμε … μην τολμήσει και λείψει κανείς.

05.04.2020 – Πάρις Κονιτσιώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ