Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει όλο το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Αρταίων αποφάσισε να προμηθεύσει με tablet μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς, προκειμένου να τους διευκολύνει στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.
Μέσω της Σχολικής Επιτροπής και των Διευθυντών των Σχολείων, ο Δήμος θα διαθέσει tablet στα μέλη της εκπαιδευτικής οικογένειας που διαπιστωμένα έχουν σχετική έλλειψη. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι οι μαθητές όλων των σχολείων και ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσο διάστημα τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Ως εκ τούτου, σύμφωνα και με σχετική οδηγία του υπουργείου Παιδείας, τα tablet θα πρέπει να επιστραφούν μετά την λήξη της έκτακτης συνθήκης. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη προμήθεια αφορά αποκλειστικά εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, αναφέρει: «Η παροχή του εν λόγω τεχνολογικού εξοπλισμού στους μαθητές των άπορων οικογενειών είναι επιβεβλημένη. Ήδη έχω αποστείλει σχετική επιστολή στην υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ζητώντας την σχετική μέριμνα για τους εν λόγω μαθητές της Άρτας. Το “Μένουμε Σπίτι” θα γίνει πράξη στον χώρο της εκπαίδευσης όταν όλοι οι μαθητές θα έχουν ίσες ευκαιρίες για τηλε-εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία της χώρα μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here