Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 2 Απριλίου, είναι συνολικά 129.

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα εντοπίστηκαν 27 νέα κρούσματα στη χώρα, ενώ επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 23 κρούσματα στη δομή προσφύγων της Ριτσώνας και ανακοινώθηκαν 119 συνολικά στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, από τα 40 που αναφέρθηκαν χθες (20 την Τετάρτη και άλλα 20 την Τρίτη). Συνεπώς, τα νέα κρούσματα που βρίσκονται στο πλοίο και ανακοινώθηκαν σήμερα είναι 79.

Επειδή σήμερα, Πέμπτη 2 Απριλίου, είναι η πρώτη φορά που καταμετρώνται συνολικά τα κρούσματα που βρίσκονται στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, το σύνολο των νέων κρουσμάτων μετά τη νέα ενημέρωση φτάνει στα 169, λαμβάνοντας υπόψη τα 119 στο πλοίο και τα 50 συνολικά που εντοπίζονται στην κοινότητα και στη δομή φιλοξενίας.

Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων των περιστατικών στο πλοίο και τη δομή φιλοξενίας, πλέον ανέρχεται σε 1.544. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 91 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 9 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία. Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 3 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 53.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν γίνει 18.844 εργαστηριακά τεστ ενώ η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη. Οι 16 εξ αυτών είναι γυναίκες και το 75% έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη και οι 39 εξ αυτών είναι άνδρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ