Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης στην Άρτα, όπου εντοπίστηκαν πέντε θετικά δείγματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους, το Εργατικό Κέντρο εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «η εργατική τάξη δεν θα δεχτεί να γίνει η ζωή της δείκτης του χρηματιστηρίου».
Παράλληλα ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους εργαζόμενους για όσο διάστημα χρειαστεί να παραμείνει σε αναστολή η λειτουργία της.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως:
Ύστερα και από την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Άρτας, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Άρτας έχει απευθυνθεί στον ΕΟΔΥ προκειμένου να εκτιμηθεί η δυνατότητα αποστολής κλιμακίου στην περιοχή για να δοθούν οδηγίες, να παρθούν επιπλέον μέτρα και δείγματα από τους εργαζόμενους και να δρομολογηθεί η επανένταξη της επιχείρησης στην παραγωγική διαδικασία.
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας ζητά να παρθούν άμεσα τα εξής μέτρα:
1). Κάλυψη των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για όσο διάστημα χρειαστεί να παραμείνει σε αναστολή η λειτουργία της επιχείρησης.
2). Δειγματοληπτικός έλεγχος όλων των εργαζομένων πριν ξαναρχίσει η λειτουργία της επιχείρησης με ευθύνη των αρμόδιων αρχών.
3). Απορρόφηση της παραγωγής του γάλακτος για το διάστημα αυτό, είτε από την ίδια την εταιρεία, είτε από άλλη γαλακτοβιομηχανία με ευθύνη του κράτους και της περιφέρειας.
Το Εργατικό Κέντρο τονίζει την ανάγκη της επαγρύπνησης που πρέπει να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, σ’ όλες τις επιχειρήσεις και να καταγγέλλουν κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, κάθε υποτίμηση της εργοδοσίας απέναντι σε μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας όλων των εργαζομένων.
Η εργατική τάξη δεν θα δεχτεί να γίνει η ζωή της δείκτης του χρηματιστηρίου. Η δική μας ομοψυχία είναι αυτή που οικοδομείται καθημερινά, με υπομονή και επιμονή, σταθερά, απέναντι και ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών τους, που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ