Με αφορμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ενημερώνει ότι τα κτηνιατρεία θα δέχονται κατόπιν ραντεβού.
Ταυτόχρονα με αφορμή την πανδημία αναφέρει τα εξής: «Το κάθε είδος ζώου έχει το δικό του είδος κορωνοϊού, που δεν μεταδίδεται στα άλλα είδη γιατί υπάρχει ο λεγόμενος «φραγμός» του ζωϊκού είδους, ο οποίος δεν επιτρέπει την εύκολη μετάδοση ενός ιού από το ένα είδος ζώου σ’ ένα άλλο. Κανένα απ’ αυτά τα είδη δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως ζώα, όπως οι σκύλοι ή οι γάτες, μπορούν να μολυνθούν με τον κορωνoϊό. Επομένως, με τα σημερινά δεδομένα, τα ζώα δεν αποτελούν πηγή μόλυνσης ή δεξαμενές επιβίωσης του COVID-19, ούτε νοσούν απ’ αυτό, και οι άνθρωποι είναι απόλυτα ασφαλείς όταν χειρίζονται δεσποζόμενα ή αδέσποτα ζώα, αρκεί να τηρούν τα βασικά μέτρα υγιεινής, όπως πχ το πλύσιμο των χεριών πριν και αφού αγγίξουν ζώα, το φαγητό τους ή αντικείμενα της ατομικής υγιεινής τους και να αποφεύγουν να τα φιλούν.
Σε ό,τι αφορά την προφύλαξή από τον COVID-19, ενημερωνόμαστε τακτικά και ακολουθούμε ψύχραιμα τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων
Λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για εμάς (πχ σωστή πλύση των χεριών με σαπούνι, αποφυγή των συναθροίσεων), είμαστε υπεύθυνοι δείχνοντας σεβασμό απέναντι στους συνανθρώπους μας, αποφεύγοντας να τους μολύνουμε όταν είμαστε άρρωστοι.
Περιορίζουμε την επαφή με κατοικίδια ζώα και άλλα ζώα όταν είμαστε άρρωστοι με τον COVID-19, όπως θα κάναμε και με τους ανθρώπους.
Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δημόσια υγεία ενημερώνει πως για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο, όλα τα κτηνιατρεία θα λειτουργούν μόνο κατόπιν ραντεβού και παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων να τηρούν απαρέγκλιτα τους εξής κανόνες: Επικοινωνήστε πρώτα τηλεφωνικά με τον γιατρό σας για οποιοδήποτε θέμα αφορά την υγεία του κατοικιδίου σας για να αξιολογηθεί η σοβαρότητα και το επείγον του περιστατικού.
Σεβαστείτε απόλυτα την καθορισμένη ώρα του ραντεβού σας.
Μην φέρνετε στα ιατρεία μικρά παιδιά.
Μόνο ένας ιδιοκτήτης-συνοδός επιτρέπεται ανά ζώο.
Μόνο ένα άτομο θα εισέρχεται στο χώρο του ιατρείου κάθε φορά.Η αναμονή των υπόλοιπων θα γίνεται εκτός κτηνιατρείου.
Τα ραντεβού ισχύουν και για το εμπορικό τμήμα των κτηνιατρείων.
Τα ωράρια των κτηνιατρείων θα περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες ώρες λειτουργίας για εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών.
Οι συναλλαγές καλό θα είναι να γίνονται με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων(κάρτα).
Φερθείτε υπεύθυνα απέναντι στο ζώο σας και στους συνανθρώπους σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ