Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου, είναι 82 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.314, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα. Ακόμα, ανακοινώθηκαν 20 επιπλέον κρούσματα κορωνοϊού, που εντοπίζονται στο πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 85 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ έξι έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία. Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τους νέους θανάτους από κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 49. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη, ενώ 37 από αυτούς είναι άντρες και πάνω από το 96% είχαν υποκείμενο νόσημα.

Σήμερα έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων (συνολικά 7) και τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση ασθενών σε ΜΕΘ (+13). Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη, ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς, το 57%, έχουν υποκείμενο νόσημα. Οι 17 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Στην Ελλάδα έχουν γίνει συνολικά 16.732 επιδημιολογικά τεστ.

Η βραδεία αύξηση του ιού στη χώρα μας έχει ως αποτέλεσμα σε διάστημα ενός μήνα να καταγραφούν μισοί θάνατοι από τον κορωνοϊό σε σχέση με τους αντίστοιχους από τη γρίπη που έχουν σημειωθεί εφέτος.

Κάνοντας λόγο για τη μεταδοτικότητα του ιού, είπε ότι φαίνεται πως σε κάθε συμπτωματικό αντιστοιχεί κι ένας ασυμπτωματικός φορέας του ιού που μπορεί να μεταδώσει τη νόσο χωρίς να το γνωρίζει. «10-50% των μεταδόσεων εκτιμούμε ότι οφείλονται σε ασυμπτωματικούς ασθενείς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ