Αυτή την ώρα της συλλογικής ευθύνης κάποιοι βάζουν όλους εμάς πάνω από τους εαυτούς τους. Τους ευχαριστούμε και τους στηρίζουμε.
Επικοινώνησα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας Άρτας, Λεωνίδα Γεωργούση, και εξέφρασα την αμέριστη ευγνωμοσύνη και αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Άρτας.
Αυτό όμως που απαιτείται είναι: Άμεση προμήθεια επαρκών μέσων ατομικής προστασίας. Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού αλλά και την άμεση προκήρυξη 4.000 μόνιμων θέσεων. Αύξηση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ, με την τοποθέτηση επιπλέον νοσηλευτικού προσωπικού και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων και του ιδιωτικού τομέα. Αξιοποίηση δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Περιφερειακά Ιατρεία).
Γιατροί, νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δίνουν την πιο μεγάλη μάχη. Είμαστε δίπλα τους. Παραμένουμε δίπλα τους και μετά το τέλος της κρίσης.
Όχι πανικός ούτε στιγματισμός. Ο αγώνας που κάνουμε έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Αν χαθεί η ανθρωπιά, το παιχνίδι χάθηκε. Πρώτα η ενημέρωση, η τήρηση των οδηγιών, η αλληλεγγύη.
Στηρίζουμε τις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας για την προστασία της δημόσιας υγείας. Απαραίτητη η ατομική ευθύνη, αλλά τώρα τον πρώτο λόγο έχει η οργανωμένη πολιτεία και η κυβέρνηση που οφείλει, δίχως καμία άλλη καθυστέρηση, να στηρίξει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.
Μένουμε σπίτι. Κρατάμε αποστάσεις. Δεν αφήνουμε, όμως, κανέναν μόνο του σ’ αυτή την κρίση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ