Ο Δήμος Αρταίων βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση. Υπάρχει διαρκής παρακολούθηση από την Δημοτική Αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες σύμφωνα πάντα με τις των ανακοινώσεις και τις οδηγίες που εκδίδονται από τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση της εμφάνισης του κορωνοϊού και την ανάγκη περιορισμού της διάδοσής του.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Αρταίων έχει προχωρήσει σε μέτρα και παρεμβάσεις για την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων του και κυρίως, εκείνων όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της υγειονομικής κρίσης με συχνές απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας. Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη επαναληπτικές απολυμάνσεις στο αμαξοστάσιο, απορριμματοφόρα οχήματα, στα φορτηγά οχήματα και στα επιβατηγά αυτοκίνητα των Υπηρεσιών, στο Δημαρχείο, στο ΚΕΠ, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στα Αγροτικά Ιατρεία, στα Γραφεία ΔΗΚΕΔΑ και σε όλους τους υπόλοιπους δημοτικούς χώρους.
Επαναληπτικές απολυμάνσεις σε πλατείες Δημοτικών Ενοτήτων, αγροτικών ιατρείων όλων των Κοινοτήτων, της Λαϊκής Αγοράς, του ΕΚΑΒ, του Ταχυδρομείου, του Γηροκομείου, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Στρατοπέδου, της Μητρόπολης και τους καταυλισμούς των Ρομά, όπου δόθηκαν μέσα ατομικής προστασίας.
Επίσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου στις καθαρίστριες των σχολείων και των Υπαλλήλων από το Γιατρό Εργασίας. Τοποθέτηση αντισηπτικών συσκευών και αντισηπτικών τζελ σε κτήρια και γραφεία και διανομή ειδών ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες) στους υπαλλήλους.
Παράλληλα δόθηκαν οι προβλεπόμενες άδειες σε ευπαθείς ομάδες και η δυνατότητα τηλεργασίας σε υπαλλήλους σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Ενώ τέθηκαν σε εφαρμογή στο Δημαρχείο τηλεφωνικά και ψηφιακά εργαλεία εξυπηρέτησης των πολιτών, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

Με τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι ο Δήμος Αρταίων, από την πρώτη στιγμή μερίμνησε για την προστασία της δημόσιας υγείας των εργαζομένων του (και προφανώς και της κοινότητας) στο πλαίσιο των αντικειμενικών δυνατοτήτων του.
Ανέκαθεν αλλά πολύ περισσότερο αυτή την εποχή, η Διοίκηση του Δήμου Αρταίων συναισθάνεται την αγωνία και τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ