Συνολικά 74 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και 28 θανάτους ανακοίνωσε την Παρασκευή 27 Μαρτίου ο λοιμωξιολόγος κ. Σ. Τσιόδρας.

Τα κρούσματα συνολικά, μετά τη νέα ενημέρωση ανέρχονται στα 966. 66 ασθενείς βρίσκονται σε ΜΕΘ και 65 είναι διασωληνωμένοι. Το 86% των ασθενών είναι άντρες με υποκείμενο νόσημα. Επίσης, ανακοινώθηκε πως 52 άτομα πήραν εξιτήριο. Από τους νεκρούς, οι 23 είναι άνδρες και οι 5 γυναίκες, Το 89% των θυμάτων έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών. Συνολικά, μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, έχουν διενεργηθεί στη χώρα μας 13.477 διαγνωστικά τεστ.

Ο κ Τσιόδρας δήλωσε πως κάθε μέρα κερδίζουμε μικρές νίκες, όμως ο πόλεμος συνεχίζεται, προσθέτοντας πως μία από τις νίκες αυτές είναι πως 4 ασθενείς έχουν αποσωληνωθεί.

Επίσης, ο λοιμωξιολόγος χαρακτήρισε την τροχιά της επιδημίας στη χώρα μας ως ελεγχόμενη και επέστησε την προσοχή στους ανθρώπους που επιστρέφουν από χώρες με υψηλό επίπεδο της νόσου να αποφεύγουν συμπεριφορές που εκθέτουν άλλους ανθρώπους στον ιό.

Σχετικά με τα τεστ, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως τα ειδικά τεστ αντισωμάτων δεν είναι τα κατάλληλα για την παρούσα φάση της επιδημίας και δεν συστήνονται ως διαγνωστικά για τη νόσο. Τα πιο αξιόπιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι τα μοριακά τεστ.

Ο κ. Τσιόδρας επίσης μίλησε για τις επιπτώσεις της πανδημίας που θα βλέπαμε αν δεν είχαμε εφαρμόσει καθόλου μέτρα, αναφέροντας πως ακόμα και με ημίμετρα, όπως μια μείωση των κοινωνικών επαφών κατά 40%, θα σώζονταν οι ζωές περίπου 8 εκατ. ανθρώπων.

«Σήμερα, πέραν του ηλικίας 101 ετών Ιταλού που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας γρίπης του 1919 και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από αρκετές μέρες πάλης με τον ιό, πήρε εξιτήριο και η πρώτη μητέρα που γέννησε, μαζί με το μωρό της από το Αττικό νοσοκομείο. Τέτοια νέα μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Το μέλλον εξαρτάται από όλους μας», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Ν. Χαρδαλιάς: Οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες

Η μάχη εναντίον της νόσου συνεχίζεται και παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε κατηγορηματικά πως οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες και δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό.

Ανακοίνωσε πως αναμένονται στα επόμενα εικοσιτετράωρα κι άλλες ειδικές πτήσεις από διάφορους προορισμούς, με υγειονομικό υλικό.

Κάθε μέρα πρέπει να βγαίνουμε νικητές και ο τρόπος είναι ένας, μένουμε στο σπίτι, υπογράμμισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ