Σάββατο, 30 Μαΐου, 2020
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δήλωση Χρήστου Γκόκα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Δήλωση Χρήστου Γκόκα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου, βρίσκει τον Ελληνισμό, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, αντιμέτωπους με την πανδημία του κορωνοϊού, του αόρατου εχθρού που απειλεί την υγεία και την ζωή των πολιτών. Μια υγειονομική κρίση που ανατρέπει τα δεδομένα για την ατομική και κοινωνική μας ζωή, και προκαλεί επίσης τεράστιες, δυσμενείς, οικονομικές επιπτώσεις. Ιδιαίτερα για την πατρίδα μας που προέρχεται από μια υπερδεκαετή κρίση με τις συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε.
Ζούμε μια πρωτόγνωρη και επώδυνη κατάσταση, κυρίως όσον αφορά στον κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή.
Η Ελλάδα δέχεται παράλληλα απειλές στα εξωτερικά της σύνορα, αμφισβητείται η Εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, μέσα από την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας, που χρησιμοποιεί ως μέσα για τις επιδιώξεις της το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, αλλά και τις έρευνες για ορυκτό πλούτο σε θαλάσσιες ζώνες που δεν έχει δικαίωμα.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες τιμούμε φέτος με ένα διαφορετικό τρόπο τους αγωνιστές του 1821 στους οποίους χρωστάμε την ελευθερία μας, χωρίς δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και παρελάσεις. Αλλά με έντονη ψυχική και συναισθηματική φόρτιση, με στοχασμό και με τις σκέψεις μας στους αγώνες και τις θυσίες τους για την ελευθερία.
Η διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, η Εθνική γιορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας για τον Ελληνισμό , και η θρησκευτική γιορτή του Ευαγγελισμού για τον Χριστιανισμό, μας δίνουν το μήνυμα της πίστης και της ελπίδας ότι μπορούμε να κερδίσουμε τις δικές μας σύγχρονες μάχες, και πρώτα απ’ όλα την μάχη απέναντι στην υγειονομική απειλή. Όλοι μαζί, ο καθένας από τη δική του θέση, αναγνωρίζοντας και στηρίζοντας το πολύ δύσκολο έργο όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.
Μέσα από τις ιστορικές μας μνήμες να διαμορφώσουμε αυτές τις κρίσιμες στιγμές όρους Εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, υπεύθυνης συμπεριφοράς και δημιουργικής στάσης, αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης. Να βγούμε όρθιοι και πιο δυνατοί από αυτές τις δοκιμασίες. Για να συνεχίσουμε τους αγώνες για την ίδια την Εθνική μας υπόσταση, για το μέλλον μας και κυρίως για το μέλλον της νέας γενιάς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Ν. ΑΡΤΑΣ

Χρήστος Γκόκας
Χρήστος Γκόκας
Ο Χρήστος Γκόκας είναι βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ (Κινήματος Αλλαγής). Γεννήθηκε στον Αμμότοπο Άρτας το 1959 και είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια, Γιάννα Μαυρογιώργου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, την Βασιλική και τον Ναπολέοντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Αλέξανδρος Καχριμάνης: «Δεν κλείσαμε σε κανέναν που θέλει να προσφέρει έργο την πόρτα»

Οι απαντήσεις του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη στα ερωτήματα του «Τ» για τις έρευνες φυτικού κεφαλαίου σε κέντρα εκτός Ηπείρου και όχι στο Γεωπονίας Πανεπιστημίου...

Από Δευτέρα επιστρέφουν στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών οι μαθητές του δημοτικού

"Γεμίζουν ξανά γέλια και φωνές οι αίθουσές μας", τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας σε ανακοίνωσή με...

Τεχνολογία μεν αλλά υπέρτατη αξία η ζωή και ο άνθρωπος

Καλή η τεχνολογία, δεν λέω. Η άμεση επικοινωνία, η τακτοποίηση υποθέσεων χωρίς την αναγκαία μετακίνηση. Ωραία. Όμως μέχρι εκεί και για τις περιπτώσεις που πράγματι...

Το Γρίμποβο, το 1897 και τα διδάγματά του

Οι πρόσφατες εκδηλώσεις μνήμης για τις πολύνεκρες μάχες του Γριμπόβου φέρνουν στη μνήμη μας μια σχετικά άγνωστη πτυχή της νεώτερης ελληνικής ιστορίας αλλά και...