Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου, βρίσκει τον Ελληνισμό, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα, αντιμέτωπους με την πανδημία του κορωνοϊού, του αόρατου εχθρού που απειλεί την υγεία και την ζωή των πολιτών. Μια υγειονομική κρίση που ανατρέπει τα δεδομένα για την ατομική και κοινωνική μας ζωή, και προκαλεί επίσης τεράστιες, δυσμενείς, οικονομικές επιπτώσεις. Ιδιαίτερα για την πατρίδα μας που προέρχεται από μια υπερδεκαετή κρίση με τις συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε.
Ζούμε μια πρωτόγνωρη και επώδυνη κατάσταση, κυρίως όσον αφορά στον κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή.
Η Ελλάδα δέχεται παράλληλα απειλές στα εξωτερικά της σύνορα, αμφισβητείται η Εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, μέσα από την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας, που χρησιμοποιεί ως μέσα για τις επιδιώξεις της το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, αλλά και τις έρευνες για ορυκτό πλούτο σε θαλάσσιες ζώνες που δεν έχει δικαίωμα.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες τιμούμε φέτος με ένα διαφορετικό τρόπο τους αγωνιστές του 1821 στους οποίους χρωστάμε την ελευθερία μας, χωρίς δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και παρελάσεις. Αλλά με έντονη ψυχική και συναισθηματική φόρτιση, με στοχασμό και με τις σκέψεις μας στους αγώνες και τις θυσίες τους για την ελευθερία.
Η διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, η Εθνική γιορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας για τον Ελληνισμό , και η θρησκευτική γιορτή του Ευαγγελισμού για τον Χριστιανισμό, μας δίνουν το μήνυμα της πίστης και της ελπίδας ότι μπορούμε να κερδίσουμε τις δικές μας σύγχρονες μάχες, και πρώτα απ’ όλα την μάχη απέναντι στην υγειονομική απειλή. Όλοι μαζί, ο καθένας από τη δική του θέση, αναγνωρίζοντας και στηρίζοντας το πολύ δύσκολο έργο όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.
Μέσα από τις ιστορικές μας μνήμες να διαμορφώσουμε αυτές τις κρίσιμες στιγμές όρους Εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, υπεύθυνης συμπεριφοράς και δημιουργικής στάσης, αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης. Να βγούμε όρθιοι και πιο δυνατοί από αυτές τις δοκιμασίες. Για να συνεχίσουμε τους αγώνες για την ίδια την Εθνική μας υπόσταση, για το μέλλον μας και κυρίως για το μέλλον της νέας γενιάς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Ν. ΑΡΤΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ