Τα μέτρα πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού, ήταν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που έγινε σήμερα του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και το Προεδρείο της ΚΕΔΕ.
Τα ζητήματα που κυριάρχησαν ήταν η τήρηση του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η αιμοδοσία, η προμήθεια και διάθεση υγειονομικού υλικού, η προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, των Ρομά, η λειτουργία των λαϊκών αγορών και η συμπληρωματική έκτακτη επιχορήγηση των Περιφερειών προκειμένου να καλύψουν ευρύτερες ανάγκες φορέων του Δημοσίου.
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε διεξοδικά σε ζητήματα που έχουν ανακύψει και σε επίπεδο Ηπείρου, ενώ προέβη και σε νεότερη ενημέρωση του Υπουργού σχετικά με τα αποτελέσματα της καταγραφής των ζημιών από τον σεισμό που έπληξε την περιοχή του Καναλακίου του Δήμου Πάργας.
Ειδικότερα:
Ο Περιφερειάρχης μετέφερε στον Υπουργό – διαβιβάζοντας σχετική αναφορά του Πρύτανη- το ζήτημα που έχει προκύψει με την παραμονή εκατό περίπου αλλοδαπών φοιτητών εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας οι οποίοι δεν έχουν αναχωρήσει ακόμη για τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.
Αναφέρθηκε στη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου στα νοσοκομεία για την ενίσχυση του μηχανολογικού τους εξοπλισμού, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προμήθεια και εγκατάσταση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ¨αναλυτή RealTimePCR¨,για την εξέταση των δειγμάτων κορωνοϊού. Τόνισε ότι η Περιφέρεια εξάντλησε για το σκοπό αυτό το κονδύλιο που διέθεσε το Υπουργείο προσθέτοντας επιπλέον χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ζήτησε- μεταφέροντας επισήμανση του Δημάρχου Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ- να ληφθεί πρόσθετη μέριμνα για ζητήματα Υγείας στα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας των Προσφύγων και Προστασίας.
Υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στους μικρούς και απομακρυσμένους δήμους
Ζήτησε να παρασχεθούν διευκολύνσεις στους αγρότες και κτηνοτρόφους στις καθημερινές τους δραστηριότητες.
Τέλος αναφέρθηκε στην υποδοχή την Κυριακήστο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στη μεταφορά στη συνέχεια με δύο λεωφορεία που μίσθωσε η Περιφέρεια, όσων εκ των 127 αποβιβασθέντων δεν είχαν δικά τους μέσα μετακίνησης στους τόπους προορισμού τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ