Η εικόνα στην Ήπειρο έως τώρα
Η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο έως προχθές Δευτέρα 23 Μαρτίου το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, είχε ως εξής:

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι, ένας σε σταθερή κατάσταση και ένας σε επιδείνωση (ηλικιωμένος από την Άρτα).
Το κρούσμα νεαρού ατόμου που βρέθηκε θετικό από τις προηγούμενες ημέρες νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών σε καλή κατάσταση. Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική παραμένει σε καραντίνα στην οικία της. Δεν υπάρχουν απαντήσεις για άλλα θετικά δείγματα.

Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα»: Αναμένονται αποτελέσματα από 14 δείγματα που έχουν ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες. Πέντε από 16 και 19 Μαρτίου και εννέα από 20 και 22 Μαρτίου.

Νοσοκομείο Άρτας: Σήμερα 23 Μαρτίου ελήφθησαν 14 δείγματα και αναμένονται απαντήσεις. Όλες οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται. Δεν υπάρχουν απαντήσεις για άλλα θετικά δείγματα.

Νοσοκομείο Πρέβεζας: Το ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου συνεχίζει να τίθεται σε υποχρεωτικό κατ΄ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Η διοίκηση και η επιτροπή Λοιμώξεων συνεχίζει να έχει θέσει σε κατ΄ οίκον περιορισμό 14 ακόμη ασυμπτωματικές επαφές του ανωτέρω θετικού κρούσματος, υψηλού και χαμηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΕΟΔΥ.
Στο νοσοκομείο δεν νοσηλεύεται ύποπτο κρούσμα SARS-COV-2, ούτε αναμένονται αποτελέσματα σχετικών εξετάσεων. Με εντολή της διοίκησης θα συνεχίζονται καθημερινά οι απολυμάνσεις σ’ όλους τους χώρους του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο παραμένει σε κανονική λειτουργία.

Νοσοκομείο Φιλιατών: Δύο δείγματα από αυτά που αναμένονταν έχουν διαπιστωθεί αρνητικά. Σήμερα 23 Μαρτίου ελήφθησαν προς εξέταση πέντε νέα δείγματα. Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα.
Έληξε στις 22 Μαρτίου, ο 14ημερος περιορισμός κατ΄ οίκον του γκρουπ από τα Ιωάννινα που είχε μεταβεί στους Αγίους Τόπους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ