Απώλειες 30% σημειώνουν διεθνώς οι τιμές στο πετρέλαιο, αλλά για τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας που κατά κόρον χρησιμοποιεί το diesel κίνησης, το όφελος είναι αμελητέο.Οι απώλειες στην τιμή του πετρελαίου διεθνώς σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την υποχώρηση της ζήτησης για πετρέλαιο εξαιτίας πχ των ακυρώσεων στις μεταφορές λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.
Αυτό το φαινόμενο αν και θα περίμενε κανείς να φέρει ένα όφελος για όσους παράγουν, μεταξύ άλλων και τον αγροτικό κόσμο (αγρότες, κτηνοτρόφοι), που χρησιμοποιούν κατά κόρον diesel κίνησης, εντούτοις φαίνεται πως δεν θα επιδράσει σημαντικά στο κόστος παραγωγής αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση.
Αν παρατηρήσει κανείς τις μέσες τιμές για το diesel κίνησης στο δελτίο επισκόπησης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, θα διαπιστώσει ότι στις 11 Μαρτίου 2020 η μέση τιμή του στην Ελλάδα ήταν 1,295 ευρώ το λίτρο, ενώ ένα χρόνο πριν ακριβώς, στις 11 Μαρτίου 2019 ήταν 1,386 ευρώ το λίτρο.
Δηλαδή μετά από όλα όσα συμβαίνουν διεθνώς το όφελος είναι για τον καταναλωτή σήμερα μόλις 9,1 λεπτά ανά λίτρο. Ελάχιστο είναι το όφελος σήμερα για τον Έλληνα αγρότη, καθώς δεν υπάρχουν και πάρα πολλές εργασίες αυτή την περίοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ