Κορωνοϊός κλείνει… τα έδρανα! Νέα αυξημένα μέτρα αποφάσισε την Τετάρτη (18.03.2020) η Διάσκεψη των Προέδρων για την λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων σε σχέση με το νομοθετικό και κοινοβουλευτικό της έργο.Το νομοθετικό έργο στην Ολομέλεια θα γίνεται μια μόνο φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη, με περιορισμένη συμμετοχή και την οργάνωση σε ένα ή δύο το πολύ κύκλων ομιλητών, όπως έγινε χθες και σήμερα.

Κορωνοϊός: ΄Έκτακτα μέτρα και στην εθνική αντιπροσωπεία
Η συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια και γενικά ο κοινοβουλευτικός έλεγχος θα διεξάγεται και αυτός μόνο μια φορά την εβδομάδα κάθε Πέμπτη, πριν το νομοθετικό έργο. Ουσιαστικά δηλαδή η Ολομέλεια θα ανοίγει μια φορά κάθε Πέμπτη.

Η επεξεργασία των νομοσχεδίων στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή θα γίνεται σε μία συνεδρίαση, κάθε Τρίτη (με εξαίρεση της επόμενης εβδομάδας που θα γίνει Δευτέρα, με εφαρμογή της διαδικασίας της οργανωμένης συζήτησης).

Η συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΚΙΝΑΛ που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή αναβάλεται.

Ο κοινοβουλευτικού ελέγχου, μέσω των γραπτών Ερωτήσεων και ΑΚΕ που θα διεξάγεται δια της ηλεκτρονικής κατάθεσης όλων των μέσων, με αύξηση της προθεσμίας απάντησης των υπουργείων από εικοσιπέντε (25) ημέρες σε σαράντα (40) ημέρες.

Η επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων θα συνεδριάσει με μειωμένη σύνθεση και εξουσιοδότηση του Προέδρου της Βουλής να ενημερώνει σχετικώς όλα τα μέλη της, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Τασούλας υπάρχει η τεχνική δυνατότητα τηλεδιάσκεψης εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. ​

Η Διάσκεψη των Προέδρων ενημερώθηκε πως η Κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμα προς κατάθεση σειρά νομοσχεδίων (Ρυθμίσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Περί συναθροίσεων, Εταιρική διακυβέρνηση, Καταδυτικός Τουρισμός, Κυρώσεις οδηγιών του υπουργείων Δικαιοσύνης και εκσυγχρονισμού της Περιβαλλοντικής νομοθεσίας) αυτά όμως θα εισάγονται κατά προτεραιότητα τις επόμενες εβδομάδες όμως θα προηγούνται τα νομοσχέδια εκείνα που αφορούν ζητήματα που συνδέονται κυρίως με τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων (π.χ. Κυρώσεις ΠΝΠ κ.α)

Η Βουλή λειτουργεί ήδη με εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό προσωπικού για την κάλυψη των βασικών λειτουργιών της και στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη κλείσει ή υπολειτουργούν τα περιφερειακά κτίριά της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ