«Σχολική εικαστική δράση με την χρήση ανακυκλώσιμων υλικών», είναι ο τίτλος της πρωτοβουλίας ανάμεσα σε Δήμο Αρταίων και Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό, όπως αναφέρεται, να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές γύρω από το θέμα της ανακύκλωσης και την επαναχρησιμοποίηση. Στη δράση που εξελίσσεται από τον Ιανουάριο, συμμετείχαν 21 ομάδες μαθητών δημοτικών και νηπιαγωγείων Δήμου Αρταίων. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τα ανακυκλώσιμα υλικά και με έννοιες όπως η επαναχρησιμοποίηση και η κυκλική οικονομία. Η δημιουργία χρηστικών ή διακοσμητικών αντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, κα) έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψουν ομαδικά και ταυτόχρονα να αναγνωρίσουν τη σπουδαιότητα της επαναχρησιμοποίησης των υλικών».
Οι 21 δημιουργίες των μαθητών έχουν αναρτηθεί στη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης followgreen.gr/arta, όπου οι επισκέπτες και τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας μπορούν να δηλώσουν την προτίμησή τους.
Συγκεκριμένα: Κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει μια φορά έως και τρεις εικόνες. Στο τέλος της δράσης θα βραβευτούν τα πρώτα εικαστικά έργα και όλοι οι μαθητές που θα λάβουν μέρος θα παραλάβουν έπαινο συμμετοχής.
Από τον Δήμο απευθύνεται πρόσκληση σε όλους και ιδιαίτερα τους γονείς να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών, δηλώνοντας την προτίμησή τους στα έργα που λαμβάνουν μέρος στη σχολική δράση ανακύκλωσης.
Τα έργα θα προβάλλονται στην πλατφόρμα έως την Παρασκευή 27 Μαρτίου, 12 το μεσημέρι. «Όλοι μαζί στις δράσεις για το περιβάλλον», είναι το σύνθημα με το οποίο ο Δήμος κλείνει το σημείωμά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ