Το ραντεβού κλείνεται από την προηγούμενη. Ακριβείς -όπως πάντα- στην ώρα μας, πάμε για κούρεμα. Συνάμα να ηρεμήσουμε και να ακούσουμε μικρές ιστορίες καλλωπίζοντας το μαλλάκι μας!“Καλώς τον”! Σεμνός, γελαστός, ευχάριστος και μ’ όλα τα προκαταρκτικά της ευγένειας ο Θανάσης. Αφού απαλλαγούμε από περιττά ρούχα, βυθιζόμαστε στην αγκαλιά της δερμάτινης όσο και αναπαυτικής περιστρεφόμενης πολυθρόνας του. Μυρωδιές από πούδρες, λοσιόν, λακ και βαφές βομβαρδίζουν τον μικρό χώρο. Αδρανοποιούνται οι αισθήσεις και συναντούμε μια γνώριμη ηδονή της μισής ώρας με λογικό εισιτήριο και απόδειξη.

Νιώθουμε ανάλαφροι και τα μάτια καρφώνονται στον μεγάλο μαρτυριάρη καθρέφτη απέναντί μας, που αντανακλά το πρόσωπό μας. Εμείς και η βιολογική μας αλήθεια σε μεγέθυνση. Πότε με ολάνοιχτα μάτια αυτοθαυμαζόμαστε και πότε με κλειστά συλλογιζόμαστε: αχ, τι ωραία που θα ήταν, αν ο ίδιος καθρέφτης μας έβγαζε και τα επόμενα χρόνια με το ίδιο είδωλο χωρίς να γερνάμε! Τι να σου κάνει ο κομμωτής που ο χρόνος είναι σκληρός, άδικος και αμείλικτος; Ίσως αυτό που καταγράφει σήμερα η δική μας μνήμη, τα επόμενα χρόνια να είναι καταγραμμένο μόνο σε μνήμες άλλων… Μείνε, χρόνε, και μην τρέχεις. Θέλω να σε φυλακίσω, μα δεν μπορώ. «Εσύ Θανάση κάνε τη δουλειά σου»!
Θαυμάζουμε τα ωραία κάδρα που είναι κρεμασμένα στους τοίχους, απολαμβάνουμε τη χαμηλή μουσική και χαιρόμαστε το μικρό κόσμο που μας καλοδέχθηκε με τις μοσχοβολιές του. Νιώθουμε πολύ όμορφα στο… θρόνο μας! Φοράμε τη… ζώνη ασφαλείας για προστασία από τις ερεθιστικές τριχόπροκες και αφηνόμαστε με εμπιστοσύνη στου κουρέα την… ποδιά, που με απαλές κινήσεις ξεκινά το θεάρεστο έργο από όρθια θέση.
Δουλεύει καλά το ψαλίδι και τη χτένα. «Κόβει» το μάτι του και «πιάνουν» τα χέρια του. Έχει «ίσκιο», είναι έμπειρος και σμιλεύει σαν μηχανή ακριβείας. Δίνει ζωντάνια στα μαλλιά και «αέρα». Σκέτος αρχιτέκτονας και άριστος στη… γεωμετρία! Έχει ευχάριστο ανυπόκριτο λόγο και είναι φιλικός με όλους. Συγκεντρώνει όλες εκείνες τις αρετές που να μην τον αλλάζεις με τίποτε.
Άλλους θα τους ξανθύνει και άλλους θα τους… μαυρίσει. Θα περιποιηθεί το μούσι τους ως σημείο κατατεθέν και θα κάνει και περμανάντ. Ελαφρύ κούρεμα, βαθύ κούρεμα. Θα εφαρμόσει όλες τις τεχνικές και τις τάσεις της μόδας. Τους ομορφαίνει όλους ο άτιμος! Τα νιάτα και τα γηρατειά.
Το στρωσίδι στο πάτωμα πολύχρωμο από μαύρες, άσπρες, γκρίζες, ξανθές τρίχες. Φυσικά στο πελατολόγιο και οι κυρίες. Ως γνωστόν, τα κουρεία σήμερα είναι και για τα δυο φύλα! Είναι για τα προικισμένα και τα αδικημένα της φύσης κεφάλια. Θα καλλωπίσουν τη φυσική ομορφιά και την… επίπλαστη. Οι ψαλιδιές απαγορεύονται δια ροπάλου, αλλά επιτρέπονται ψαλιδιές στον… αέρα. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι, ο συμπαθής αυτός επαγγελματικός χώρος μια χαρά τα πηγαίνει στους δύσκολους καιρούς.
Όλοι ανεξαιρέτως, περνώντας από το κουρείο του, θα νιώσουμε την ευχαρίστηση της ανανέωσης. Τελευταίες κλεφτές ματιές στον μεγάλο καθρέφτη με ισχυρές δόσεις αυτοϊκανοποίησης σαν να ψηλώσαμε και έξοδος με αρώματα και μύρα. Στα πέντε πρώτα μέτρα της οδού Σκουφά, έρχεται η αυθόρμητη επιδοκιμασία: Με γεια το κούρεμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ