Πολλές ευχές θα ανταλλάξουμε με τον ερχομό του καινούργιου χρόνου. Και άλλες τόσες ερωτήσεις θα διατυπώσουμε περί ηλικίας.«Πόσα κλείνεις»; Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, συμπληρώνουμε με διάθεση φιλοφρόνησης: «μια χαρά είσαι! σαν να μην περνά ο χρόνος από πάνω σου»!
Η απάντηση έρχεται αμήχανα. «Για πόσο με κόβεις; Φαίνομαι μεγάλος»;
«Όχι, φίλε μου, ούτε μεγάλος είσαι και ούτε είχα καμία πρόθεση να σε στεναχωρήσω που μεγαλώνεις».
Όλοι επί της γης είμαστε όσο αισθανόμαστε. Και αν δεν υπήρχαν σε τούτον τον αιώνα οι ηλεκτρονικές καταχωρίσεις και τα fb, δε θα είχαμε ηλικία, αλλά μόνο διάθεση. Σημασία θα είχε μόνο το πώς νιώθουμε. Μα έλα που φορτωνόμαστε συνέχεια χρόνους στην πλάτη μας! Τι δηλαδή να κάνουμε; Να ντύσουμε τις λέξεις με ψέματα; Γίνεται; Ο χρόνος πάντα θα κυλά αδυσώπητα.
Μανία κι αυτή να θέλουν και οι άνδρες να φαίνονται με το στανιό νεότεροι! Τα αλάθευτα δεδομένα της μάνας φύσης και η ατομική τέχνη του «καλώς ζην», προδιαγράφουν την πορεία μας. Ενήλικες είμαστε όλοι μας. Ούτε νέοι ούτε ηλικιωμένοι. Άλλοι θα αισθανόμαστε μεγαλύτεροι και άλλοι νεότεροι. Άλλοι θα ανθίζουμε και άλλοι θα ξεθωριάζουμε. Οι ρυτίδες και τα άλλα σημάδια του χρόνου πάνω μας δεν μπορούν να κρυφτούν, ούτε βέβαια και τα ατελείωτα «θέλω» που σαν παιδιά κρύβουμε μέσα μας.
Είναι ωραίο να μεγαλώνεις χωρίς φόβο και πανικό. Να πλουτίζεις από εμπειρίες και να απολαμβάνεις όλους τους κύκλους της επίγειας ζωής. Κάποιοι σοφότεροι μας υπενθυμίζουν ότι η καλύτερη ηλικία είναι αυτή που δε φέρνει ασθένειες, είμαστε χαρούμενοι, μυαλωμένοι, με ψυχική ευεξία και χρήσιμοι στους δικούς μας. Η ίδια ηλικία όλων μας έρχεται όταν γείρουμε στο μηδέν των αιώνων…
Η απόρριψη του βιολογικού χρόνου παραπέμπει σε διαρκή δυστυχία και ρατσιστικό υπαρξιακό φόβο. Οι γυμναστικές και η προσεγμένη διατροφή στην… «ώριμη εφηβεία» μπορεί να βοηθούν στην κομψότητα, αλλά αυτοί που τα καταφέρνουν καλύτερα είναι όσοι έχουν περίσσια δόση κοινωνικής φαντασίωσης… Καλό είναι να θυμόμαστε ότι τα ρούχα της σάρκας μας δε θα καταφέρουμε να τα αλλάξουμε ποτέ!
Ζούμε την παντοδυναμία της εικόνας. Το κράτος της έχει συμπαρασύρει όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ως μια καλή συνταγή απόκρυψης και παράτασης χρόνου νιότης προτείνονται οι γειτονιές του εσπρέσο και του φρέντο καπουτσίνο με υψηλές ενδυματολογικές επιδόσεις…
Φίλε, δεν υποφέρεται το άγχος της φθοράς κάθε μέρα. Καλό θα είναι να πράττεις όσο είσαι. Με τα καλοκαίρια και τους χειμώνες. Μην ξεχνάς ότι την καλοδέχθηκες τη σύνταξη υπογράφοντας φαρδιά-πλατιά «λόγω γήρατος», αλλά τώρα αυτό το ξορκίζεις! Ξέρεις ότι κινδυνεύεις να κερδίσεις τον… οίκτο των ομοίων σου προσπαθώντας να βάλεις χρόνους κάτω από το στρώμα; Για το δικό σου καλό, σε παρακαλώ δείξε και πες αυτό που πραγματικά είσαι!
Ουδέν πιο σεβάσμιο από τον ενήλικα που ενεργεί ως ενήλικας! Και να ξέρεις: η αξιοπρέπεια ποτέ δε συμβαδίζει με το «φαίνεσθαι». Έτσι, λοιπόν, είναι καιρός να αποφασίσεις: γκρίζα υπεροχή ή αποστροφή της… ηλικιακής ωριμότητας; Μπορεί στα χρόνια της γενιάς μας να εξασφαλίσαμε έναν έξτρα χρόνο αξιόμαχο, αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε για να μην τιμωρούνται οι άνθρωποι που μεγαλώνουν και ντρέπονται να πουν πόσων χρονών είναι…
Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς μας δεν έχει το προνόμιο του απεριόριστου χρόνου ζωής. Η ομορφιά, η ευεξία και η υγεία είναι καθαρά ατομική υπόθεση με εσωτερικά χαρακτηριστικά! Καλή Χρονιά
ΥΓ: Σκόπιμα δεν αναφέρθηκα στις Κυρίες, γιατί ο χρόνος δεν περνά καθόλου από πάνω τους, με συνέπεια να έχουν εν ζωή όλες τους την ίδια ηλικία! Βιολογικό θαύμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ