«Μια εκλεπτυσμένη γαστρονομική εμπειρία, με γεύσεις και αρώματα από την Άρτα, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι επισκέπτες της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (DEU), μέσα από την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης “Κερνάμε Άρτα” από το τοπικό Επιμελητήριο», επισημαίνεται σε σχετική του ανακοίνωση Τύπου.
Περαιτέρω, σημειώνεται: «Τα εξαιρετικά πιάτα που παρουσιάστηκαν από τους καταξιωμένους σεφ Γιώργο Παλησίδη και Pas-quale Lembo στην εκδήλωση “Κερνάμε Άρτα”, επιμελημένα με μεράκι και βασισμένα στα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, κέρδισαν τις εντυπώσεις των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά, σχηματίζοντας σειρά έξω από το περίπτερο του Επιμελητηρίου, για να δοκιμάσουν τα πιάτα.
Όσοι ήταν εκεί έζησαν αξέχαστες γευστικές εμπειρίες. Καθώς οι ώρες κυλούσαν, οι σεφ με τους βοηθούς τους γέμιζαν επανειλημμένα τα επαγγελματικά μαγειρικά σκεύη τους με φρέσκα υλικά, που αξίζει να επισημανθεί ότι μόλις λίγες ώρες πριν είχαν φτάσει με παλέτες ολόκληρες από την Άρ-τα σε φορτηγό ψυγείο, καθώς μέλημα του Επιμελητηρίου ήταν να μεταφερθούν στη ΔΕΘ όσο το δυνατό περισσότερα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από Αρτινές επιχειρήσεις.
Οι επισκέπτες της ΔΕΘ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την “παλέτα ορεκτικών” και να παρακολουθήσουν live cooking ev-ents, με τους σεφ να μαγειρεύουν μπροστά τους συνταγές με κοτόπουλο, ελιές, γαύρο, τυριά κλπ, συνδυασμένα άρτια με εκλεκτούς οίνους παραγωγής της περιοχής μας, με ούζο και τσίπουρο, προσφέροντας μια κορυφαία γευστική εμπειρία στους εκατοντάδες επισκέπτες που την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου πέρασαν από το περίπτερο.
Από την καλά συντονισμένη και άρτια οργανωμένη εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παραδοσιακά μας γλυκά κουταλιού, με τα οποία κεράστηκαν οι επισκέπτες. Απόλυτα ικανοποιημένοι από το πα-ραγόμενο αποτέλεσμα δήλωσαν οι Αρτινοί επιχειρηματίες, συμμετέχοντας στην ΔΕΘ.
Η εκδήλωση “Κερνάμε Άρτα”, σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις, αποδείχτηκε αποτελεσματικότερη των προσδοκιών τους, με νέες παραγγελίες προϊόντων και νέες συνεργασίες με επιχειρηματίες άλλων πόλεων να λαμβάνουν χώρα. Αξίζει να ση-μειωθεί ότι τον ενθουσιασμό τους εξέφρασαν και μέλη άλλων Επιμελητηρίων, που εκείνη την ώρα έβλεπαν το περίπτερο Άρτας κατάμεστο από κόσμο, και δήλωσαν ότι το 2026 θα το “αντιγράψουν”.
Ιδιαιτέρως ευχαριστημένος από το άρτιο αποτέλεσμα της εκδήλωσης δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Δη-μήτρης Χουλιάρας, που από την πρώτη στιγμή ήταν παρών στο στήσιμο του περιπτέρου, αλλά και στην οργάνωση των λεπτομερειών, για να πάρει σάρκα και οστά η συμμετοχή στη ΔΕΘ».
Σε δήλωσή του, ανέφερε: «Δουλέψαμε σκληρά όλοι στο Επιμελητήριο εδώ και μήνες, ώστε να είναι επιτυχής η συμμετοχή μας στη ΔΕΘ. Τα καταφέραμε σε υψηλότερο βαθμό από τον αναμενόμενο και η εκδήλωση “Κερνάμε Άρτα στη ΔΕΘ” αποτελεί απτή απόδειξη τόσο για εμάς ως Επιμελητήριο όσο και για τους επιχειρηματίες που συμμετέχουν μαζί μας, αλλά και για όσους έστειλαν μέσα από εμάς τα παραδοσιακά προϊόντα τους.
Το έχω επισημάνει πολλάκις ότι η αύξηση της εξωστρέφειας των Αρτινών επιχειρήσεων, αλλά και της δημοτικότητάς τους αποτελεί για τη Διοίκησή μας στόχο πρώτιστης σημασίας και προς αυτή την κατεύθυνση οργανώνουμε και υλοποιούμε πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων όλους αυ-τούς τους μήνες. Συνεχίζουμε δυνατά και αποτελεσματικά».