Επιμορφωτικό σεμινάριο για επαγγελματίες υγείας της Άρτας, υλοποίησε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του νομού μας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων του με τίτλο «Διευρύνοντας τον κύκλο της πρόληψης», μετά από αίτημα της 6ης Υγιειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).
Τα επιμορφωτικά σεμινάρια είχαν ως σημείο αναφοράς το Κέντρο Υγείας Άρτας, καθώς την 1η και 2η ΤΟΜΥ. Σε ανακοίνωση Τύπου το Κέντρο Πρόληψης Άρτας, επισημαίνει: «Λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνική πραγματικότητα, την οποία βιώνουν καθημερινά οι Επαγγελματίες Υγείας, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, πραγματοποίησε παρέ-μβαση επτά τρίωρων συναντήσεων
με θέματα: 1.”Εθισμός και Διαδίκ-τυο: Εκφοβισμός στο φυσικό και διαδικτυακό χώρο”. Εξαρτήσεις (απαν-τώντας στους προβληματισμούς σε μια προσέγγιση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα των εξαρτήσεων και της φιλοσοφία πρόληψης).
2. “Η Διαφορετικότητα στην σχολική κοινότητα ως ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη”.
Γνωρίζω τον εαυτό μου – Επικοινωνώ (εξοικείωση, συνεργασία, αλληλεπίδραση με τους άλλους). Σεβασμός στην διαφορετικότητα και πρόληψη της βίας.

Στόχος των συναντήσεων
Στόχος των συναντήσεων ήταν η ευ-αισθητοποίηση, εκπαίδευση και στήριξη των επαγγελματιών υγείας στην προσωπική και κοινωνική εκπαίδευση, ώστε μέσα από την άσκηση του ρόλου τους να συμβάλλουν στην προστασία της ψυχικής και σωματικής υγείας των μαθητών, όπως επίσης η γνωριμία με εκπαιδευτικά υλικά πρόληψης».
Με την ίδια ανακοίνωση το Κέντρο Πρόληψης ευχαριστεί όλες τις επαγγελματίες υγείας θερμά για την ουσιαστική συμμετοχή τους. Υπεύθυνες για τη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού βιωματικού σεμιναρίου ήταν οι: Μαρία Μπακέλα και Σπυριδούλα Φλώρου, κοινωνικοί λειτουργοί, στελέχη πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας Άρ-τας.
Για το Κέντρο Πρόληψης υπογράφει ο επιστημονικός υπεύθυνος Θεόδωρος Οικονομίδης, παιδοψυχίατρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ