Οι πολυαναμενόμενες τροποποιήσεις στη μελέτη για την κατασκευή του συστήματος αντλησιοταμίευσης στο Πουρνάρι ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αρταίων να λάβει τις τελικές αποφάσεις ως προς το «ναι» ή «όχι» σχετικά με την γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων), δεν επιφέρουν μεγάλες αλλαγές, σύμφωνα με την αποτύπωση στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο.
Υπενθυμίζεται ότι τις τροποποιήσεις αυτές περίμενε η Δημοτική Αρχή προκειμένου να αποφανθεί, όμως η ημερομηνία για την δημόσια διαβούλευση έχει παρέλθει, χωρίς από την πλευρά της εταιρείας να διαφαίνεται πως θα επανέλθει.
Όσον αφορά τις τροποποιήσεις αυτές εστιάζονται στο τοπογραφικό του έργου και είναι μοναδικές. Τίποτε άλλο. Το “πολύγωνο”, όπως αποκαλείται, μετακινείται κάπως και αντί του ενός αρχικά ταμιευτήρα θα σχηματιστούν τελικά δύο νέες λίμνες. Ο χρόνος της διαβούλευσης που έχει παρέλθει σε συνδυασμό με τις ελάχιστες τροποποιήσεις δημιουργεί τετελεσμένο και ως εκ τούτου σε επικείμενη συζήτηση του θέματος το Δημοτικό Συμβούλιο θα βρεθεί με «δεμένα τα χέρια», δίχως τουτέστιν την ευελιξία για την υποβολή δικών του προτάσεων.
Κοντολογίς θα βρεθεί στην δυσχερή θέση να αποφανθεί μόνο με ένα «υπέρ» ή «κατά» στην αντλησιοταμίευση. Έτσι συμβαίνει αν το αφήνεις για συζήτηση την τελευταία στιγμή κι ας πρόκειται για πολύ, μα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, που επηρεάζει μια ολόκληρη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ