Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025 η Άρτα αποχαιρέτισε το στρατόπεδο «Βερσή» που έκλεισε οριστικά με κυβέρνηση της ΝΔ, πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.
Το αναγράφουμε τοιουτοτρόπως προκειμένου να διευκολυνθεί ο ιστορικός του μέλλοντος που θα θελήσει να ασχοληθεί επισταμένως με τις σελίδες δόξας του, αλλά και την προσφορά του στα στρατιωτικώς δρώμενα. Όπως, επίσης, να γνωρίσει ότι κανέναν εκ των εκπροσώπων των τοπικών αρχών δεν ενημέρωσαν που μπορούν να απευθυνθούν για τα κλειδιά τα οποία πήραν.
Γιατί το λέμε; Διότι αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι δυσάρεστο στον χώρο που περικλείεται από το πυκνό δάσος Περάνθης κανείς δεν θα μπορέσει να τον ανοίξει με σκοπό να διασωθεί. Μοναδικός τρόπος για την προστασία του τότε θα είναι η παραβίαση της πύλης ή το ξήλωμα των συρμάτινων πλεγμάτων. Αν πρόκειται, Θεός φυλάξοι, για φωτιά τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, διότι εκτός από το πρώην στρατόπεδο θα κινδυνεύσει ολόκληρη η πόλη και μαζί το νοσοκομείο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Αν πρόκειται για λεηλασία είναι προφανές ότι θα δυσκολευτεί πολύ το έργο της αστυνομίας.
Από τη στιγμή μάλιστα που ουδεμία δέσμευση υπάρχει από τον στρατό ή από τον στρατιωτικό βραχίονα της περιουσίας του για φύλαξη, τότε όλα τα κακώς κείμενα γίνονται ορατά και πιθανά. Γι’ αυτό και σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, παρόντος του βουλευτή Άρτας της ΝΔ Γιώργου Στύλιου, διατυπώθηκε με ένταση το αίτημα για φύλαξή του.
Εν τοιαύτη περιπτώσει δεν θα ήταν φρόνιμο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να αφήσει έστω ένα κλειδί, παραδείγματος χάρη στον Δήμο Αρταίων, ούτως ώστε αν παραστεί ανάγκη να ανοίξουν άμεσα οι πύλες για επέμβαση σωτηρίας; Αν δεν εμπιστεύεται τον Δήμο ή κάποιον άλλο φορέα, ας το δώσει τουλάχιστον στη Μητρόπολη για μεγαλύτερη σιγουριά.
Κλειδί νομίζουμε ότι είναι άκρως αναγκαίο να παραμείνει στην πόλη, πολύ περισσότερο βέβαια λόγω της θέσης που βρίσκεται το πρώην στρατόπεδο. Εξηγήστε τα όλα αυτά και ζητήστε το πάση θυσία. Μπορεί στο στράτευμα να μην φοβούνται γιατί πρόκειται για… σπίτι του γείτονα, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με την πόλη και τούς πολίτες της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ